Konami zavřelo studio zodpovědné za Metal Gear Online
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Novinka Konami zavřelo studio zodpovědné za Metal Gear Online

Konami zavřelo studio zodpovědné za Metal Gear Online

Michal Burian

Michal Burian

23

<strong>Aktualizace</strong>: Konami zprávy potvrdila.

Reklama

Aktualizace: Společnost Konami potvrdila uzavření studia v Los Angeles, které se týká probíhající restrukturalizace. Metal Gear Online by se zavření studia nemělo dotknout. Doufejme, že situace nebude mít vliv na PC verzi, která má vyjít až v lednu 2016.

Původní zpráva

Japonská společnost Konami se rozhodla, že se za každou cenu zničí sama. Po odchodu Hidea Kojimy, zavření jeho studia Kojima Productions a zrušení vývoje nadějného Silent Hills, přichází další zpráva. Ta zatím nebyla ještě potvrzena, ale dá se ji věřit. Konami dle blízkých zdrojů měla zavřít studio v Los Angeles, které mělo na starost Metal Gear Online. O práci mělo přijít 35 zaměstnanců.

S informací na svém Twitteru přišel George Broussard, spoluzakladatel 3D Realms.

Studio v Los Angeles bylo v provozu od roku 2013. Od letošního roku bylo známo pod názvem Kojima Productions Los Angeles a pracovalo na multiplayerové části Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - Metal Gear Online.

Vypadá to, že se Konami skutečně rozhodlo skoncovat s vývojem velkých AAA her pro konzole a PC a svou budoucnost zaměřit na mobilní tituly a sociální hříčky. Nové Konami bude vypadat asi takto. Bohužel všemu nahrává finanční zpráva. Konami si sice díky mobilních hrám polepšila v příjmech jen o 5 procent, ovšem zisky jsou o 159,9 procent lepší a to díky titulům Live Powerful Pro Baseball, PES Club Manager, Disney Tsum-Tsum a Star Wars: Force Collection.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama