Koně v Battlefieldu 1 jsou široce využitelní společníci
Battlefield 1 Novinka Koně v Battlefieldu 1 jsou široce využitelní společníci

Koně v Battlefieldu 1 jsou široce využitelní společníci

Martin Cvrček

Martin Cvrček

17

Jsou poměrně odolní, můžete je využívat při útocích zblízka, při likvidaci tanků nebo jako mobilní zásobovací stanice. Ale mají i svou hlavu.

Reklama

Tvůrci Battlefieldu 1 v nedávné době nepřiblížili pouze elitní třídy, o nichž jsme psali včera, ale i koně. Na oficiálním webu hry se o nich dočteme nejednu zajímavost.

„Koně jsou jedinečným herním prvkem Battlefieldu 1. Nevydrží tolik jako tank, ale při boji na krátkou vzdálenost jsou velmi efektivní. Jsou natolik silní a obratní, že mohou kopyty účinně srážet nepřátele, a navíc vás k nim dostanou dost blízko, abyste mohli začít čarovat šavlí. Jestli se přece jen držíte raději zpátky, budete mít k dispozici účinné pušky, které s úspěchem využijete při boji z koňského hřbetu na střední vzdálenosti.

Koně se neztratí ani při útoku na nejrůznější bojová vozidla – na koni můžete kroužit kolem pomalejších strojů a zasypávat je granáty. Mají také pomocné využití jakožto mobilní zásobovací stanice, takže kromě bojových dovedností se vám budou hodit i jejich sedlové brašny, ze kterých můžete během boje asistovat spolubojovníkům podáním munice nebo obvazů.

Protože je jezdec na koni větším cílem, budete muset dávat pozor, jakmile se k nepříteli přiblížíte na dosah (koně mají hodně životů, přinejmenším o mnoho víc než jezdec, ale i tak jsou zranitelní), pokud se ale udržíte v pohybu a budete využívat rychlost ve svůj prospěch, prokážou koně nečekanou efektivitu.

Koně si můžete vybrat už při prvním nasazení do hry na obrazovce výbavy nebo na nějakého jednoduše nasedněte kdykoliv ve hře – v obou případech tak získáte výhodný přístup k jejich zbraním a další výzbroji. Stejně jako u ostatních vozidel platí, že z koně můžete kdykoliv sesednout a vrhnout se do boje po svých (akorát riskujete, že se někdo nepozorovaně přiblíží a koně ukradne). Ačkoliv koně sdílejí některé společné charakteristiky s jinými vozidly, nedá se říct, že by se i podobně ovládali. Vývojářský tým věnoval hodně úsilí tomu, aby byl dojem z ovládání koně co nejméně podobný třeba řízení motorky a co nejvíce podobný... jízdě na koni.”

Koně se přirozeně chovají jinak než auta a tvůrci počítají i s očekáváním hráčů: „Když v autě těsně nad útesem šlápnete na plyn, zřítíte se dolů, ale když se k tomu samému útesu přiblížíte s koněm, čekáte, že se ze strachu vzepře a odmítne pokračovat. Ani to nejvěrnější a nejstatečnější zvíře nepůjde bez váhání na jistou smrt.”

Počítejte také s tím, že vám vaše živé dopravní prostředky nebudou vždy po vůli. „Ochotně vkročí do mělké vody, ale odmítnou plavat v moři. Když se v plné rychlosti přiblíží k překážce, pokusí se jí vyhnout nebo ji přeskočit. Budou jako živá bytost reagovat na dění v bezprostředním okolí. Až se na koni rozjedete do bitvy, doufáme, že se nám podaří vyvolat pocit, že mezi vámi probíhá určitá komunikace.”

Pro koně je přitom připravená speciální herní třída, Cavalry (jezdectvo). Jízdu si samozřejmě budete moci vyzkoušet v chystané betě, která odstartuje 31. srpna (pro členy programu Battlefield Insider o něco dříve). Využití koní uvidíte i v gameplay záběrech, které jsme mohli vidět včera během živého streamu EA z Gamescomu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama