Krabicová verze Metra Exodus obsáhne při předobjednávce plakát s monstry
Novinka Krabicová verze Metra Exodus obsáhne při předobjednávce plakát s monstry

Krabicová verze Metra Exodus obsáhne při předobjednávce plakát s monstry

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Hotový suvenýr z postapokalyptické zoologické zahrady na ruský způsob.

Reklama

Ať se nám to líbí, nebo ne, prodej krabicových verzí počítačových a konzolových her je v poslední době čím dál víc na ústupu a stále výrazněji začíná převládat digitální distribuce. I proto vždy potěší, když si někdo na krabicovce svého projektu dá alespoň trochu záležet. Nově je to i případ Metra Exodus. Pokud si předobjednáte krabicovou verzi na libovolnou platformu, tedy PC, PS4 nebo Xbox One, dostanete ke hře plakát plný monster nazvaný honosně "Tvorové postapokalyptického světa".

Plakát názorně ukazuje, s jakými potvorami se setkáme při cestě napříč postapokalyptickým Ruskem, přičemž je rozdělený podle ročních období, která ve hře zažijeme. V zimě se tak kupříkladu potkáme s klasickými hlídači, kteří jsou běžnými terči pro Arťoma už od dob Metra 2033, zatímco na jaře nás mimo jiné konfrontují létající démoni. Ty sice také známe z předešlých dílů, ale běžnými cíli opravdu nebyli. Podzim pak patří vlkům a zmutovaným medvědům, dost možná nejzajímavěji však působí vyprahlé léto, jemuž dominují obrovití červi a škorpioni. Jak se mimochodem zdá, popisky plakátu, které uvádí, proti čemu budeme tentokrát bojovat, jsou v azbuce. Trochu nepraktické, ale autentické, nicméně je možné, že přeci jen dojde k překladu podle regionu.

Day 1 edice Metra Exodus, kterou získáte právě při předobjednávce, se tak stává ještě zajímavější a skoro začíná působit jako taková malá sběratelská edice za běžnou cenu. Na PC totiž kromě samotné hry a plakátu zahrne digitální artbook a soundtrack, verzi pro Xbox One byl marketingovou dohodou s Microsoftem přidělen kód na stažení Metra 2033 Redux a uživatele PS4 čeká tematické dynamické pozadí. Není to sice tak ohromující jako obsah extrémně limitované Artyom Edition, ale stejně jde o nadstandardní nabídku. Třeba bude díky ní možné projednou upřímně říct, že má předobjednání hry v roce 2019 skutečný smysl.

Metro Exodus vychází 15. února na PC, PS4 a Xbox One, přičemž bude vybaveno oficiálními českými titulky. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk, kde kromě všeho výše zmíněného v souvislosti s Day 1 edicí dostanete jako dárek plecháček s logem nového Metra a motivem vlaku Aurora.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama