League of Legends: Dominion – pořádně chutný upgrade
Preview LoL Článek League of Legends: Dominion – pořádně chutný upgrade

League of Legends: Dominion – pořádně chutný upgrade

Daniel Kremser

Daniel Kremser

16

Již napjatě vyhlížíte akčněji podanou Dotu? Tak se pojďme podívat, co všechno vlastně přinese.

Reklama

Také už jste o tomhle zázraku na principu Doty slyšeli? Aby ne, vždyť League of Legends hraje více než 15 milionů hráčů a zatím to nevypadá, že by měl zájem opadnout. Není tedy divu, že se vývojáři v Riot Games rozhodli obohatit maplist o nový kousek. K mapám pro 5v5 a 3v3 tak přibude zcela nový mód s názvem Dominion.

Triplle kill = 150 bodů

Tuto menší revoluci v životním koloběhu Lolka si již mohli vyzkoušet redaktoři Joystiqu, takže na co se vlastně můžeme těšit? Dominion je prozatím největší update, který v Riot Games připravili a slibuje zcela novou zábavu. Zatímco nyní je hra poměrně hodně o taktice a strategii, v budoucnu bychom se měli dočkat daleko větší porce akce ve stylu Call of Duty nebo Battlefieldu.

Alespoň to slibuje nová mapa s názvem Crystal Scar. Ta nás zavede do prostředí starobylého hornického městečka s názvem Kalamanda. Tohle prostředí by se mělo vyznačovat daleko živější atmosférou, než třeba Summoner´s Rift. Místo tří zrcadlových cest tady máme pětici strategicky umístěných bodů k obsazení a jeden Nexus uprostřed mapy. Cílem hry je obsadit jednotlivé body a vysávat tak z Nexusu všechen život. Vítězí samozřejmě ten tým, jež tuto proceduru zvládne rychleji.

Tento princip slibuje daleko rychlejší a dynamičtější hru. Neexistuje totiž žádná nudná počáteční fáze hry. Všichni začínají rovnou na třetí úrovni a s 1350 goldy v kapse. Minioni se objevují mnohem rychleji, než je běžné a jejich výdrž je navíc prakticky nulová.

Vybalancování jednotlivých hrdinů bude nyní daleko více záležet na jednotlivých předmětech. Proto se ve hře objeví kupa nových. Za zmínku stojí třeba Ionic Spark. Nejen, že přidává zdraví, ale navíc vás ještě pěkně posilní během útoku. Tvůrci se taktéž rozhodli zahodit některé schopnosti, takže se nedočkáme třeba Teleportu či Fortify. Naproti tomu pochopitelně pár spellů i přibude.

Plastický chirurg úřadoval

Kromě změn v samotných mechanismech hry došlo i na menší upgrade grafické stránky věci. Tak třeba kdo koho zabil, se teď dozvíme z malinké tabulky v pravé části obrazovky. Vale tedy dostaly rušivé popisky uprostřed okna. Chybět nebude ani čím zabiják úřadoval a pokud se jedná o opravdovou mašinu na zabíjení, tabulka se bude hezky rozrůstat s počtem obětí.

Tato změna se váže k zavedení osobního ohodnocení. Někdy totiž můžete chytnout pěkné lamy do týmu a nevyhrajete, ani kdybyste byli sebelepší. Nově ovšem alespoň získáte ranec bodů za své vlastní úspěchy, jako je obrana věží, zabíjení nepřátel nebo třeba sbírání buffů. Nelze ovšem myslet jen na sebe. Spolupráci mezi hráči by měly podpořit i týmové úkoly, jejichž splnění pár bodíku také přinese.

Nové bodování se prozatím objeví pouze u módu Dominion, ovšem grafické změny včetně nového respawnu hrdinů se časem přenesou i na stávající mapy.

Není všechno zlato, co se třpytí

Skvělé novinky ovšem zákonitě musí vystřídat i pár chmurnějších zpráv. Tak třeba si tenhle mód nezahrajeme s boty, což je obzvláště pro začátečníky velice špatná zpráva. Taktéž prozatím není známo pevné datum vydání. Šťastlivci si novinky prohlédnou za mořem na výstavě PAX nebo na letošním Gamescomu. Na běžné hráče by se mělo dostat brzy po těchto akcích, ale konkrétnější vývojáři být nechtějí, prý mají ještě hodně práce.

Jak vidno, Riot Games se rozhodli své dítko od konkurence náležitě odlišit. A přesně tohle hra potřebovala. Něco nového, svěžího a neokoukaného, co třeba přiměje přejít i hráče Heroes of Newerth. Všechny změny kvitujeme s mohutným nadšením a už teď se nemůžeme dočkat, až nám tento chutný chod vývojáři naservírují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama