Letošní BlizzCon zrušen
Novinka Letošní BlizzCon zrušen

Letošní BlizzCon zrušen

Ondřej Partl

Ondřej Partl

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Může za to již klasicky pandemie nemoci COVID-19.

Reklama

BlizzCon je obrovská každoroční událost, na níž se těší většina fanoušků her od společnosti Blizzard, jelikož se zde oznamují připravované tituly, které tato firma kuchtí.

Letošek se nicméně bude muset obejít bez této veselice, jelikož BlizzCon 2020 byl oficiálně zrušen, a to kvůli nastálé koronavirové pandemii.

Vedoucí producentka této události Saralyn Smith se k této situaci vyjádřila následovně:

"Před několika týdny jsem sdílela aktualizaci týkající se nejistoty kolem letošního BlizzConu. Od té chvíle se mnohé změnilo...a mnohé také ne. Během této doby jsme vedli mnoho diskuzí ohledně toho, jak by letošní ročník mohl vypadat ve světle všech zdravotních a bezpečnostních hledisek, která bychom chtěli učinit. Také jsme diskutovali o různých cestách, kterými bychom se mohli ubírat, a o tom, jak by každá z nich mohla být zkomplikována změnami v národních a zdravotnických pokynech v následujících měsících. Po zvážení našich možností jsme tedy došli k těžkému rozhodnutí, jímž je zrušení BlizzConu pro tento rok.

Tímto rozhodnutím se cítíme zklamáni a určitě se tak bude cítit i řada z vás. Já osobně opravdu miluji BlizzCon a vím, že tento sentiment je sdílený všemi ostatními u Blizzardu. Letos na podzim nám velice bude chybět spojování s naší komunitou a "dobíjení našich geekovských baterií".

Následně bylo ještě dodáno, že v Blizzardu diskutují možnosti o tom, jak ducha BlizzConu přenést do online prostředí. Avšak díky různým překážkám se této virtuální události dočkáme až začátkem příštího roku, pokud vůbec.

BlizzCon se tak přidává na listinu různých kulturních i videoherních akcí (např. E3 2020, GDC či Tokyo Games Show 2020), které v tomto roce byly zrušeny kvůli opatřením spojených s novým koronavirem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama