Listopadové herní menu
Speciály Assassin's Creed: Valhalla Článek Listopadové herní menu

Listopadové herní menu

Ondřej Partl

Ondřej Partl

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Měsíc nových konzolí a hromady očekávaných her.

Reklama

Určitě nejsem sám, komu letošní říjen z herního hlediska přišel neskonale chudý, kdy situaci musel zachraňovat předběžný přístup Baldur’s Gate III, trochu Star Wars: Squadrons a pro někoho možná Watch Dogs: Legion. Útěchou nám však může být, že se jednalo o ticho před bouří, která dorazí v listopadu, jelikož právě v něm se můžeme těšit na vydání nových konzolí a hromady zajímavých her.

DIRT 5

  • Platforma: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S
  • Datum vydání: 6. listopadu pro PC, PlayStation 4, Xbox One ; 10. listopadu pro Xbox Series X/S ; pro PlayStation 5 – 12. listopadu
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: 1 299 – 1 699 Kč v obchodě Xzone

Návrat těchto adrenalinových závodů by se měl odehrát ve velkém stylu, jelikož vývojáři z Codemasters si na nás připravují 10 světových lokací, mezi nimiž nalezneme například chladné Norsko či teplé Maroko a Jižní Afriku. Tyto země pak budou lokacemi pro více než 70 okruhů, kde se půjde prohánět s vozidly, které budou patřit do jedné ze 13 vozových tříd, kdy se můžeme těšit jak na kousky z osmdesátých let, tak třeba i odolné buginy, pro něž není problém žádný obtížný terén. Svůj návrat pak hlásí i bláznivá Gymkhana.

Pokud se následně považujete za tvořivé duše, můžete své kreativní choutky uspokojit v editoru vzhledu aut, případně v režimu Playgrounds, což je editor vlastních závodních arén. Chybět pak nebude ani speciální foto režim či split-screen až pro 4 hráče.

DIRT 5 si můžete ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One zakoupit v obchodě Xzone a GameExpres. Majitelé verze hry pro staré konzole mohou upgradovat na next-gen variantu zdarma.

Xbox Series X a S

  • Datum vydání: 10. listopadu
  • Lokalizace: Uživatelské prostředí ano
  • Cena: 7 999 – 13 499 Kč

Co se týče nových konzolí, tak první výkop bude mít na svědomí Xbox divize Microsoftu, která do světa vypustí rovnou dvě nové krabičky – Xbox Series X a Xbox Series S.

Ta, jejíž poslední písmenko je X, by nám měla nabídnout dostatečný výkon na to, abychom si mohli různé méně náročné tituly užívat až ve 120 FPS, zatímco ty náročnější se dočkají rozlišení 4K a 60 FPS. Její bratříček s koncovým písmenkem S pak bude o něco málo ochuzený, kdy se jeho majitelé budou muset většinu času spokojit s rozlišením 1080p. Nicméně obě tyto krabičky nabídnou velice rychlé SSD, díky němuž budou načítací časy bleskurychlé. Příjemná taktéž jistě je velice rozlehlá knihovna zpětně kompatibilních titulů, která se táhne až po původní Xbox.

Xbox Series S si lze předobjednat v obchodě Xzone.

Assassin’s Creed Valhalla

  • Platforma: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S
  • Datum vydání: 10. listopadu pro PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S / pro PlayStation 5 – 12. listopadu
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: 1 549 – 2 999 Kč v obchodě Xzone

Série Assassin’s Creed je tu s námi již od roku 2007, kdy se z ní za ta léta stala velice silná značka, která začala pronikat i do komiksů, knih či filmů. Letošní rok pak přinese nový díl s podtitulem Valhalla, který nás zavede do Anglie, kam se hlavní hrdina Eivor vydává hledat domov a slávu, jelikož ve válkami zmítaném Norsku již mu příliš dobře není.

Na prozkoumávání nám pak budou k dispozici čtyři království (Wessex, Northumbria, East Anglia a Mercia), kde můžete plnit různé úkoly, díky nimž lze vylepšovat svou postavu ve velkém stromu dovedností a získávat novou výbavu. Neobejdeme se ani bez velkých bitev v podobě přepadávání a drancování za účelem zvýšení vlivu v nové domovině a přirozeně i získání nějakých surovin, které budete potřebovat k vylepšování své osady, do které se budete neustále vracet.

Titul si můžete předobjednat v obchodě Xzone, kde získáte i různé bonusy.

Yakuza: Like a Dragon

  • Platforma: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S
  • Datum vydání: 10. listopadu pro PC, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S / pro PlayStation 5 – 2. března 2021
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: konzolové verze 1 799 Kč v obchodě Xzone

Yakuza: Like a Dragon představuje poměrně výraznou změnu v této sérii, jelikož se ve své podstatě jedná o čistokrevné RPG, kdy se třeba můžeme těšit na tahové souboje, do kterých se pustí nový protagonista se jménem Ičiban Kasuga. Přirozenou součástí této série nicméně je i zajímavý příběh, jenž nebude chybět ani zde. Taktéž přijde řada na hromadu vedlejších aktivit, kdy lze navštívit třeba oblíbené karaoke, šipky či herny s klasickými videohrami od Segy.

Konzolové verze předobjednáte v obchodě Xzone a GameExpres.

Godfall

  • Platforma: PC a PlayStation 5
  • Datum vydání: 12. listopadu
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: 1 999 – 2 799 Kč za PS5 verzi v obchodě Xzone

Už vás příliš nebaví žánr looter-shooter her, jelikož už se vám zajídá střílení? Gearbox má pro vás možné řešení, jelikož nová hra od autorů z Counterplay Games je looter-slasher RPG, kde jsou střelné zbraně vyměněny za ty chladné. Budete tedy vytvářet efektní i efektivní komba, abyste byli schopni porazit místní nepřátele a občas i nějakého toho bosse. Na takové ničení ovšem nebudete sami, jelikož Godfall umožňuje společné hraní až pro tři hráče, kdy se to s kamarády vždy lépe táhne.

PlayStation 5 verzi můžete zakoupit v obchodech Xzone a GameExpres.

Sackboy: A Big Adventure

  • Platforma: PlayStation 4 a PlayStation 5
  • Datum vydání: 12. listopadu
  • Lokalizace: Ano (titulky)
  • Cena: 1 799 – 2 599 Kč v obchodě Xzone

Roztomilý hrdina Sackboy se vrací ve svém novém dobrodružství, které si může užít téměř každý, a to bez rozdílu věku. V nápaditě navrhnutých úrovních si tedy užijeme zábavné 3D skákání, souboje s otravnými bossy a plnění nejrůznějších výzev. Co by to ale bylo za hru se Sackboyem, kde by si tuto postavičku nešlo navléci do různých kostýmů? Já vím, divná! Proto si na nás tvůrci přichystali přes 60 kusů různého oblečení, které mezi sebou můžete různě kombinovat, čímž lze vytvářet originální kreace. K vyjádření citů vám pak mohou pomoci různé emoty, případně i vlastní obličej a hlas, jelikož titul bude podporovat kooperační hraní až pro čtyři lidi.

Obě verze hry zakoupíte v obchodech Xzone a GameExpres. Titul navíc nabídne české titulky.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

  • Platforma: PlayStation 4 a PlayStation 5
  • Datum vydání: 12. listopadu
  • Lokalizace: Ano (titulky)
  • Cena: 1 599 – 1 999 Kč v obchodě Xzone

Tento standalone spin-off původního Spider-Mana z roku 2018 nás opět zavede do New Yorku, tentokrát doplněného o poletující sníh, jelikož se děj bude odehrávat v období Vánoc. Místo Petera Parkera však oblíkneme pavoučí kostým jako Miles Morales, jehož jsme potkali už v původní hře. Ten se bude muset vypořádat s novou hrozbou, kdy během toho narazí na ikonické záporáky, jako je třeba Tinkerer či Rhino.

Zatímco titul vyjde i pro starší generaci konzolí v podobě PlayStationu 4, tak ten nejlepší zážitek z něj získáte až na PlayStationu 5, kde se dočkáme ray-tracingu, více detailů ve městě i u charakterů, hladkého běhu se snímkovací frekvencí 60 FPS či využití haptické odezvy díky novému ovladači DualSense.

Příběh tohoto pavoučího muže lze předobjednat v obchodech Xzone a GameExpres. Hra nabídne české titulky.

Demon’s Souls

  • Platforma: PlayStation 5
  • Datum vydání: 12. listopadu
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: 1 999 Kč v obchodě Xzone

Když se zeptáte zkušených harcovníků „Souls“ her na to, jaké dílo je jejich nejoblíbenější, tak by vám dost možná mohli odpověď, že je to právě Demon’s Souls, které vyšlo v roce 2009 na konzoli PlayStation 3. Estetika a atmosféra tohoto titulu je totiž nezaměnitelná, čemuž dopomáhala i povedená doprovodná hudba.

Každopádně hráčům toto dílo mohlo snadno utéct, tedy by mohli uvítat chystanou předělávku, kterou mají pod palcem zkušení vývojáři z Bluepoint Games a SIE Japan Studio. Ti společnými silami přepracovali místní lokace či nepřátele do moderní podoby, jíž si alespoň prozatím užijeme pouze na konzoli PlayStation 5.

Předobjednávku lze vytvořit v obchodech Xzone a GameExpres, kdy se můžete těšit i na originální dárek.

Call of Duty: Black Ops Cold War

  • Platforma: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S
  • Datum vydání: 13. listopadu
  • Lokalizace: Ne
  • Cena: 1 799 – 1 999 Kč v obchodě Xzone

Co by to bylo za videoherní rok, ve kterém by nevyšel nový díl každoroční stálice Call of Duty. Letošní zářez nese podtitul Black Ops Cold War, což znamená jediné – podíváme se do období studené války, kdy se bude přímo navazovat na události prvního dílu Black Ops a navrátí se hromada starých známých, jako je Alex Mason, Frank Woods či Jason Hudson. V kampani se s těmito hrdiny budete hnát za záporákem, jenž je znám jako Perseus, přičemž se budete snažit zabránit konspiraci připravované desítky let.

Ochuzeni nebudete ale ani o klasický multiplayer, kdy se lze těšit na různé cross-platform bitvy ve velkém množství režimů, kde se utká 12, 24 či až 40 hráčů. Fanoušci zombíků taktéž mohou zajásat, protože i ti hlásí svůj návrat ve zbrusu novém kooperativní zážitku v příběhu Die Maschine.

Call of Duty: Black Ops Cold War na konzole zakoupíte v obchodech Xzone a GameExpres.

PlayStation 5

  • Datum vydání: 19. listopadu
  • Lokalizace: Uživatelské prostředí ano
  • Cena: 10 790 – 13 490 Kč

Druhá polovina listopadu posléze z konzolového hlediska bude patřit Sony, která na trh uvede pátý PlayStation. Ten podobně jako nový Xbox nabídne velice rychlé SSD, díky kterému bude načítaní her otázkou pár sekund. Kromě toho se ale můžeme těšit i na nový ovladač DualSense, jenž se pyšní haptickou odezvou, adaptivními spouštěmi a zabudovaným mikrofonem. Zajímavou technologií by mohlo být i 3D audio, díky němuž se údajně ještě více ponoříme do herního zážitku.

Samozřejmostí taktéž je navýšení výkonu oproti svému staršímu předchůdci, kdy by konzole měla být schopna rozjet velkou většinu her v rozlišení 4K a v 60 FPS.

Pokud jste konzoli nestihli předobjednat dostatečně brzy, tak se na vás již pravděpodobně v listopadu nedostane, ale nezoufejte, jelikož se minimálně v příštím roce dočkáme dalších kusů.

Svou předobjednávku si můžete udělat v obchodě Xzone.

Další tituly vycházející v listopadu:

  • The Wizard and The Slug pro PC – 2. listopadu
  • Jurassic World Evolution konverze pro Nintendo Switch – 3. listopadu
  • Bakugan: Champions of Vestroia pro Nintendo Switch – 3. listopadu
  • Faeria konverze pro PlayStation 4 – 4. listopadu
  • Autobahn Police Simulator 2 konverze pro Xbox One – 4. listopadu
  • YesterMorrow pro PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 5. listopadu
  • Grey Skies: A War of the Worlds Story pro PC a Xbox One – 5. listopadu
  • Ponpu pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 5. listopadu
  • Chicken Police pro PC, PlayStation 4 a Xbox One – 5. listopadu
  • Cafe Enchante pro Nintendo Switch – 5. listopadu
  • Breathedge pro PC – 5. listopadu
  • Kosmokrats pro PC – 5. listopadu
  • Seven Knights: Time Wanderer pro Nintendo Switch – 5. listopadu
  • Paw Patrol Mighty Pups: Save Adventure Bay pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 6. listopadu
  • Crystal Ortha pro PC a Xbox One – 6. listopadu
  • Speed 3: Grand Prix pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 6. listopadu
  • Need for Speed: Hot Pursuit Remastered pro PC, PlayStation 4 a Xbox One – 6. listopadu / Nintendo Switch 13. listopadu
  • Descenders konverze pro Nintendo Switch – 6. listopadu
  • Umurangi Generation: Macro DLC pro PC – 7. listopadu
  • Prodeus předběžný přístup pro PC – 10. listopadu
  • Borderlands 3 pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S – 10. listopadu pro Xbox / 12. listopadu pro PS5
  • Fortnite pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S – 10. listopadu pro Xbox / 12. listopadu pro PS5
  • Warhammer Chaosbane pro Xbox Series X/S – 10. listopadu
  • Fuser pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 10. listopadu
  • Enlisted pro Xbox Series X/S – 10. listopadu
  • Tetris Effect: Connected pro PC, Xbox One a Xbox Series X/S – 10. listopadu
  • Evergate konverze pro Xbox One a Xbox Series X/S – 10. listopadu
  • Manifold Garden konverze pro Xbox Series X/S – 10. listopadu
  • XIII Remake pro PC, Mac, PlayStation 4 a Xbox One – 10. listopadu
  • The Falconeer pro PC, Xbox One a Xbox Series X/S – 10. listopadu
  • Maneater pro Xbox Series X/S – 10. listopadu / 12. listopadu pro PS5
  • Gears Tactics konverze pro Xbox One a Xbox Series X/S – 10. listopadu
  • Slide Stars pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 10. listopadu
  • Planet Coaster: Console Edition pro PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X/S – 10. listopadu / 12. listopadu pro PS5
  • Liftoff: Drone Racing pro PlayStation 4 a Xbox One – 10. listopadu
  • Destiny 2: Beyond Light pro PC, PlayStation 4 a Xbox One – 10. listopadu
  • Grounded konverze pro Xbox Series X/S – 10. listopadu
  • King Oddball pro Xbox Series X/S – 10. listopadu
  • Watch Dogs Legion konverze pro Xbox Series X/S a PlayStation 5 – 10. listopadu pro Xbox Series X/S / 12. listopadu pro PS5 (fyzická verze 24. listopadu)
  • Observer: System Redux pro PC a Xbox Series X/S – 10. listopadu / 12. listopadu pro PS5
  • Devil May Cry 5 Special Edition pro Xbox Series X/S -10. listopadu / 12. listopadu pro PS5
  • Bright Memory konverze pro Xbox Series X/S – 10. listopadu
  • No Man’s Sky konverze pro Xbox Series X/S – 10. listopad / 12. listopadu pro PS5
  • Death Crown konverze pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 12. listopadu
  • Handball 21 pro PC, PlayStation 4 a Xbox One – 12. listopadu
  • Astro’s Playroom pro PlayStation 5 – 12. listopadu
  • Just Dance 2021 pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 12. listopadu / next-gen verze 24. listopadu
  • The Pathless pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5 – 12. listopadu
  • Bugsnax pro PC, PlayStation 4 a PlayStation 5 – 12. listopadu
  • Death Come True konverze pro PlayStation 4 – 12. listopadu
  • Kingdom Hearts: Melody of Memory pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 13. listopadu
  • Mars Horizon pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch – 17. listopadu
  • Mortal Kombat 11 Ultimate pro PC, PlayStation 4 PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch – 17. listopadu
  • Sniper Elite 4 konverze pro Nintendo Switch – 17. listopadu
  • Poker Club pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S – 19. listopadu
  • Monster Truck Championship konverze pro Nintendo Switch – 19. listopadu
  • Hyrule Warriors: Age of Calamity pro Nintendo Switch – 20. listopadu
  • Sakuna: Of Rice and Ruin pro PC, PlayStation 4 a Nintendo Switch – 20. listopadu
  • Katamari Damacy Reroll konverze pro PlayStation 4 a Xbox One – 20. listopadu
  • Football Manager 2021 pro PC – 24. listopadu
  • World of Warcraft: Shadowlands pro PC a Mac - 24. listopadu
  • Vigor konverze pro PlayStation 4 – 25. listopadu
  • Brawl Chess konverze pro Xbox One a Nintendo Switch – 26. listopadu
  • Nekopara Vol. 4 pro PC – 26. listopadu
  • Soldner-X 2: Definitive Edition pro PlayStation 4 – nespecifikovaný den v listopadu
  • War Thunder nový engine a next-gen verze hry – nespecifikovaný den v polovině listopadu

 

Tímto jsme se dobrali ke konci seznamu, kdy je ideální čas na to, abyste nám dali vědět, kdo je tentokrát vaším herním favoritem. To můžete udělat za pomoci naší pravidelné ankety, případně se rozepsat v komentářích.

ANKETA: Nejočekávanější hra listopadu 2020 podle komunity Zing.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama