Lokalizaci Zaklínače 3 by měl stále obstarat Comgad, Cenega počítá s vydáním nadstandardního balení hry
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Lokalizaci Zaklínače 3 by měl stále obstarat Comgad, Cenega počítá s vydáním nadstandardního balení hry

Lokalizaci Zaklínače 3 by měl stále obstarat Comgad, Cenega počítá s vydáním nadstandardního balení hry

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Podle námi zjištěných informací z české Cenegy, která u nás vydá Zaklínače 3, bude mít lokalizaci pořád na starost Comgad. Stejně tak se nemusíme bát, že by hra vyšla v nějakém fádním balení.

Reklama

Když jsme se v úterý dozvěděli, že napjatě očekávaného Zaklínače 3 u nás vydá Cenega a že hra nabídne české titulky na všech třech platformách, hned se zvedla vlna nadšení. Zároveň se ale zvedla i vlna otázek. Jednou z nich bývá otázka, proč najednou třetí díl vydá Cenega, když měl předešlé tituly od CD Projektu na starosti Comgad. Proto jsem se obrátil na Chalida Himmata z Cenegy s žádostí o menší ujasnění, přičemž jsem obdržel následující vysvětlení, za které ještě jednou děkuji:

"Předpokládám, že jsme je přesvědčili tím, co chceme pro hru udělat, a také tím, co jsme udělali pro první díl. Je třeba dodat, že marketing a prodej prvního dílu Zaklínače u nás zajišťovali lidé, kteří jsou nyní v Ceneze. V Comgadu z prapůvodního týmu nezůstal prakticky nikdo, firma prošla kompletní restrukturalizací. Popravdě ale musím přiznat, že to bylo i pro nás překvapením – příliš jsme nevěřili tomu, že bychom mohli tuto hru získat. V Polsku jsou totiž CD Projekt a Cenega konkurenční společnosti, takže jsme nečekali, že budou chtít takovou firmu podpořit, byť v jiném regionu. Každopádně je to pro nás velká čest a radost na této hře opět pracovat."

Z pochopitelných důvodů jsem se musel zeptat i na otázku lokalizace, přesněji řečeno, kdo ji bude mít na starost. Odpověď určitě potěší všechny fanoušky.

"Cenega nemá vlastní lokalizační tým, vše zadáváme externím společnostem a v případě Zaklínače tomu nebude jinak. Zaklínač 3 je zvláštní tím, že si lokalizaci kompletně zajišťuje přímo CD Projekt RED. Pokud je mi známo, tak by na ní měl pracovat právě Comgad, což je pro fanoušky nepochybně dobrá zprava. Znamená to, že by měla být zachována původní terminologie a kvalita lokalizace."

Jak se říká, do třetice všeho dobrého. Má poslední otázka totiž směřovala na balení se hrou. První dva díly vyšly pod Comgadem v nesmírně obsáhlém balení, které vždy působilo jako menší sběratelská edice (nemluvě o regulérní sběratelce), a tak mě zajímalo, zda Cenega počítá s vydáním podobně obsáhlého balení Zaklínače 3, pokud ho tedy CD Projekt opět nachystá. A odpověď?

"Počítáme v plánech s tím, že bude nadstandardní, ale bohužel zatím nemůžeme zveřejnit podrobnosti. Rozhodně však mohu fanoušky ubezpečit, že hra nevyjde s dvoustránkovým manuálem, jedním DVD a v lacině páchnoucí krabičce. Na hru máme připravený celkem slušný rozpočet, aby vypadala tak, jak si zaslouží."

Abychom to tedy nějak shrnuli, hru sice vydá Cenega, ale lokalizaci by měl mít stále na starosti Comgad, takže se nemusíme bát nepřesného či odlišného názvosloví. Stejně tak se nemusíme bát ani obyčejného balení. Dá se očekávat, že pokud CD Projekt nachystá podobně bohatou nadílku jako u druhého dílu, měli bychom se jí dočkat i my.

No, a teď už zbývá snad jenom oznámení data vydání, nějaké gameplay video a odhalení sběratelské edice. Na to si ale budeme muset ještě počkat.

Zaklínač 3 vyjde v letošním roce pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Pokud si hru předobjednáte v našem obchodě Xzone.cz, můžete se těšit na dárky, které teprve odhalíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama