Manor Lords zaznamenalo na Steamu fenomenální start
Manor Lords Novinka Manor Lords zaznamenalo na Steamu fenomenální start

Manor Lords zaznamenalo na Steamu fenomenální start

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy Windows PC

Středověká strategie se zařadila mezi nejhranější tituly.

Reklama

V pátek 26. dubna vyšla na PC v programu předběžného přístupu očekávaná strategie Manor Lords. Hra už na první pohled zaujme především historicky věrným zpracováním středověku, jeho dobových reálií a fungováním společnosti v této historické epoše. Jelikož se primárně jedná o budovatelskou strategii s prvky simulace a managementu, tak vás čeká především stavba a následné spravování vlastní vesnice a jejich obyvatel. Důležitou úlohu ale hrají také bitvy a měnící se počasí i roční období.

Už před vydáním bylo zřejmé, že tento koncept dokázal zajmout velké množství hráčů. Jenom na Steamu si Manor Lords do svého seznamu přání přidalo přes 3 miliony hráčů. Tato statistika se brzy po vydání promítla také na prodejích a množství aktivních hráčů. Data ze Steamu odhalují, že titul v prvních dnech po vydání hrálo v jeden čas přes 170 tisíc uživatelů. Když si odmyslíme free-to-play počiny, tak na podobně vysoká čísla dosáhly pouze hry jako Fallout 4, Helldivers 2, nebo Call of Duty: Modern Warfare 3.

Na hru od jediného vývojáře se tedy jedná o mimořádný úspěch. Vydavatelství Hooded Horse navíc potvrdilo, že titul dokázal prodat již více než milion kopií. Manor Lords je k dispozici v programu předběžného přístupu na PC (Steam, GOG, Epic Games Store) i v předplatném PC Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama