Mario je pod útokem ochránců zvířat
Super Mario 3D Land Novinka Mario je pod útokem ochránců zvířat

Mario je pod útokem ochránců zvířat

Michal Maliarov

Michal Maliarov

19

S nepochopitelným a lehce opožděným výrokem vystartovala po Mariovi organizace PETA, které se prý nelíbí mývalí kostým hlavního hrdiny.

Reklama

Čerstvě po vydání titulu Super Mario 3D Land se na Nintendo snesla hlasitá žaloba za využití mývalího kostýmu Tanooki jako jednoho z bonusů pro hlavní postavu. Organizace dokonce vydala novou flashovou hru, která má podpořit kampaň Mario Kills Tanooki.

„Tanukiové jsou existující mývalové, kteří jsou často ubíjeni a zaživa stahováni z kůže pro jejich kožich,“ řekla viceprezidentka organizace PETA, Tracy Reiman. „Tuto zimu mohou všichni lidé mývaly podpořit a nenosit žádný kožich.“

Zajímavě navržená hra je k mání na oficiálních stránkách společnosti a postaví vás do role mývalů, kteří loví Maria v jeho kostýmku.

„Tanooki je možná pro Maria jen oblek, ale jeho nošením posílá zprávu do světa, že je v pořádku nosit kožich. Vytvořili jsme hru, která by měla lidem připomenout, že v reálném světě by nosili kůži mrtvého mývala, který byl ubíjen, udušen a elektrizován,“ říká PETA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama