Masová vražda ve World of Warcraft
WoW Novinka Masová vražda ve World of Warcraft

Masová vražda ve World of Warcraft

Redakce

Redakce

23

Hack ve WoW bez milosti pozabíjel všechny okolní NPCčka i hráče.

Reklama

Poměrně zajímavý zážitek potkal hráče populární MMORPG v některých realmech, když jim bez varování zemřela postava přímo v některém z hlavních měst. Útěchou pro ně mohlo být, že nezahynuli sami – virtuální duši vypustil náhle každý v okolí hackerů, včetně NPC postav.

Jak píše britský Eurogamer, žertík má na svědomí hackerská skupina s postavami na 1. úrovni, kteří se k útoku přihlásili. Na internetu jsou již k zhlédnutí obrázky a videa natočená jak touto skupinou, tak samotnými oběťmi. Apokalyptické záběry jako z Terminátora ukazují ulice měst pokryté kostrami a umírajícími postavičkami.

„Nezpůsobili jsme žádné permanentní poškození,“ tvrdí jeden z hackerů na fóru. „Někteří lidé to brali jako zábavné téma k chatování na fórech a streamování, jiní ne. Ti, kterým se to nelíbilo, by měli obviňovat Blizzard za to, že problém neodstranili dříve.“

„Nepřidali jsme přece všem 20 miliónů zlata a nezpůsobili tak rozvrat v herní ekonomice, ale koukněte na velké čínské společnosti prodávající zlaťáky, ti to dělají každý den. Teď se ptejte sami sebe, kdo hru opravdu kazí. My ne. To je moje obhajoba.“

Hackerům se podařilo dokončit dungeon „End Time“ za 3 minuty. První ban za hacknutí přitom přišel již 30 minut před tím, než došlo k prvnímu masovému vraždění.

Blizzard se nechal slyšet, že podobné situace bere velmi vážně a podrobně ji vyšetřuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama