Města budoucnosti do SimCity vyjdou draze
SimCity Novinka Města budoucnosti do SimCity vyjdou draze

Města budoucnosti do SimCity vyjdou draze

Michal Burian

Michal Burian

23

Za nové katastrofy, regiony, proměny města, dvě nové specializace a možnost stavět obrovské věže s mnoha typy zón zaplatíte skoro jako za plné SimCity.

Reklama

Tak tohle čekal asi málokdo (nepochybuji, že se několik z vás najde), já ale rozhodně ne. Společnost Electronic Arts minulý týden oznámila první datadisk pro budovatelskou strategii SimCity s názvem Cities of Tomorrow, česky Města budoucnosti. Pokud jste čekali, že bude stát pár euro, tak jste se šeredně mýlili.

EA totiž nasadila opravdu zajímavou cenovou politiku. Na oficiálních stránkách SimCity v sekci objednat totiž zjistíme, že expanze Města budoucnosti bude stát neuvěřitelných 39,99 euro. To je v přepočtu zhruba 1036, tedy cena, jež odpovídá zbrusu nové hře na PC - samotné SimCity koupíte za 1198 Kč.

Za takovou částku automaticky očekávám něco převratného a zajímavého. To se ale u datadisku podle všeho konat nebude. Expanze totiž přidá do SimCity novou katastrofu v podobě obrovského robota útočícího na vaše město, nové regiony maglevy, futuristické dopravní prostředky, služební drony, dvě nové specializace města s možností vybudovat obrovskou korporaci pro nerostné zásoby (staví na chudé pracovní síle) nebo městkou utopii (čisté technologie s bohatou vrstvou obyvatel) a obrovské věže a domy. Ty budou v mnoha typech zón a zaručí, že Simcíci budou moci žít, pracovat a hrát si, aniž by kdy spočinuli nohou na zemi.

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle je opravdu málo. Pokud EA s Maxis chtějí zaujmout hráče a přesvědčit je o kvalitách tohoto datadisku, tak by měli nabídnout něco nového a opravdu zajímavého, co by hráči chtěli ve hře, například stále častěji zmiňované větší oblasti pro stavění měst.

Přeneste svá současná města do světa budoucnosti. Společnost Electronic Arts dnes oznámila, že dodatek SimCity ™ Města budoucnosti je právě ve vývoji, a to jak pro PC tak pro Mac, a na pultech obchodů ho můžeme očekávat 15. listopadu. Dodatek SimCity Města budoucnosti přinese hráčům možnost přeměnit jejich města na města 50 let vzdálené budoucnosti. Za užití nejnovějších technologií a experimentálních urbanistických postupů mohou starostové utvářet nové osudy svých měst. Vybudujte utopii zaměřenou na čistou technologii nebo město poháněné průmyslem a konzumem.

„S dodatkem SimCity Města budoucnosti mohou hráči budovat budoucnost podle svých představ. Nechte své Simíky přepravovat se ekologicky šetrnou nadzemkou. Dodejte svému městu šťávu pomocí fúzního reaktoru nebo generátoru poháněného přílivovými vlnami. Vyrobte si zástup robotů, kteří budou sloužit vašim Simíkům a postavte mrakodrapy budoucnosti, vedle kterých se ty dnešní budou zdát jako zakrslíci. Dáváme vám novou technologii, s níž budete moci svá města přeměnit na města 50 let vzdálené budoucnosti. Co hodláte vybudovat?“ Ptá se Patrick Buechner, generalní manažer Maxisu.

SimCity Města budoucnosti dávají hráčům zcela nový způsob jak snít o jejich městech zítřků. Nové regiony, nové futuristické technologie, nové specializace měst a nové druhy dopravy zcela mění způsob, jakým se města formují a vyvíjejí. Poprvé v historii společnosti mohou být města stavěna do výšky díky multi-zónovým mrakodrapům, které sahají vysoko do nebes, a zbytek města díky nim vypadá neskutečně drobný. Vzdělávání a výzkum pomohou hráčům vyvíjet nové technologie, které pomohou udržovat města méně znečištěné, méně závislé na přírodních zdrojích a udržované roboty poháněnými zelenou energií. Jak bude vzrůstat populace, Simíci budou žít, pracovat a užívat si volnočasových aktivit blíže sebe. Až hráči dokončí proces rozhodování o tom, zda jejich Simíci budou žít ve společné harmonii anebo jako členové vykořisťované pracovní třídy, mohou na své město snést trochu chaosu skrz nové katastrofy, které tento dodatek přináší. [zdroj: SimCity blog]

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama