Metal Gear Solid: Ground Zeroes je prequel Phantom Pain
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Novinka Metal Gear Solid: Ground Zeroes je prequel Phantom Pain

Metal Gear Solid: Ground Zeroes je prequel Phantom Pain

Michal Burian

Michal Burian

7

Konečně v tom máme jasno. Nové informace prozradily spoustu detailů o pátém Metal Gear Solid, respektive chystaném Ground Zeroes a Phantom Pain.

Reklama

Japonský tvůrce Hideo Kojima nám v tom před časem udělal pěkný guláš. Před rokem byl slavnostně oznámen Metal Gear Solid: Ground Zeroes a na konci téhož roku ještě Phantom Pain, z něhož posléze vylezlo, že jde o Metal Gear Solid V: Phantom Pain. Jsme proto nesmírně rádi, že na proběhnuté prezentaci v USA Kojima vše konečně objasnil a jasně řekl, že Ground Zeroes je prequel Phantom Pain.

Podle jeho slov je navržen jako větší tutoriál, který má hráčům usnadnit seznámení se sérii a především aby pochopili vše potřebné. Příběh ovšem nebude tím hlavním, přednost dostal herní systém. Co se otevřenosti týče, tak i ta bude, ovšem ne tak rozsáhlá jako v případě Phantom Pain. Bude pouze na vás, zda budete využívat hlučné automobily nebo zvolíte tišejší přesun, především pěšky.

Snake bude moci v herním světě zdolávat překážky, jako jsou žebříky, ploty a další malé objekty. Pochopitelně se může zmocnit i již zmíněného vozidla, to je ale hlučné a tak se nesmíte divit, že na sebe upozorníte. Během přestřelky vám mohou prostřelit pneumatiky a různě poškodit auto.

Novinkou bude možnost eliminovat nepřítele dříve, než spustí alarm. Pokud vás zpozoruje, budete mít chvilku na to, abyste ho zneškodnili a neupozornili na sebe další nepřátele v okolí. Díky dalekohledu nebo připojeného tabletu (holografická mapa) můžete sledovat nebo dokonce označit nepřítele. Proces je jednoduchý a nad označenými cíli se následně objeví ikonka. To samé platí v případě různých míst a objektů na mapě

Novinkou bude také možnost výslechu. Stačí nepřítele přemoci v pěstním souboji, přiložit mu nůž na krk a může začít výslech. Čas od času se dozvíte zajímavé informace. V boji budete také moci využít baterku na zbrani, kterou protivníka na moment oslepíte, či zbraň nepřítele. Spolehnout se budete moci ale i na zdraví. To se bude automaticky doplňovat.

PS4 verze Metal Gear Solid V bude prezentovaná 19. září na Tokyo Game Show. Prozatím Konami ukázalo pouze záběry z PC, které mělo totožný hardware jako aktuální konzole, tedy PlayStation 3 a Xbox 360. Na těch hra poběží v 30 snímcích za sekundu, na next-genu pak při 60fps.

Závěrem ještě video o snímání pohybu modelky Stefanie Joosten, která si v Metal Gear Solid V: Phantom Pain zahraje postavu Quiet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama