Metro Exodus bude od 9. června k dostání přes Windows Store
Novinka Metro Exodus bude od 9. června k dostání přes Windows Store

Metro Exodus bude od 9. června k dostání přes Windows Store

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9
Platformy Windows PC

Pravděpodobně jde o příklad snahy Microsoftu umožnit hráčům výběr obchodu, v němž si hry pořídí.

Reklama

Střílečka Metro Exodus od studia 4A Games se před několika měsíci stala symbolem mnohdy odsuzované snahy společnosti Epic Games zaplatit si exkluzivitu pro svůj obchod a chudokrevný launcher. Tento krok, učiněný velmi blízko vydání hry, má v první řadě za následek dostupnost PC verze na Steamu a v dalších digitálních obchodech, které se technicky nezasekly v roce 2008, až v průběhu roku 2020. Vydavatel Metra, Deep Silver, tehdy dal jasně najevo, že sice přijme dosavadní předobjednávky přes Steam, ale pokud si budete chtít Metro Exodus pořídit dříve než v únoru 2020, zahrajete si jej pouze přes Epic Games Launcher.

Z toho důvodu je velkým překvapením, že bude nové Metro již brzy k dostání i přes Windows Store. Konkrétně by se tak mělo stát už 9. června, ve stejný den, kdy proběhne konference Microsoftu na E3. Brzké vydání Metra Exodus v obchodě Microsoftu, který je přímo integrovaný do operačního systému Windows 10, přitom zprvu odhalily menší úniky a posléze jsme se dočkali potvrzení díky spuštění produktové stránky, která je nyní běžně k dispozici a uvádí nedělní vydání.

Nutno podotknout, že za současného stavu není Windows Store o moc lepší volbou než Epic Games Store. Oba obchody a jejich klienty bychom rozhodně mohli zařadit mezi ty nejhorší, jaké jsou momentálně na trhu k dispozici. Důležité je ale právě to slovo „volba“. Ať už je kvalita jednotlivých služeb jakákoliv, hráči by nově měli mít alespoň určitou šanci zvolit si, kde si hru pořídí, což je pro zákazníka zpravidla přínosem. Právě to je myšlenka, kterou by měl Microsoft prosazovat na E3, a vypadá to, že Metro Exodus se stane jednou z prvních vlaštovek. Ještě uspíšit vydání na Steamu a GOG.com a všichni fanoušci snad budou spokojeni. Bohužel, na tyto dvě služby s největší pravděpodobností opravdu dojde až za rok.

S Metrem Exodus to ale může být ještě zajímavější. Partnerem Xbox Game Passu na PC je společnost Deep Silver. Klidně se může stát, že 9. června po 22. hodině se dočkáme nejen podrobností o předplatném pro PC, ale rovnou spuštění této služby, kde klidně může figurovat i post-apokalyptické Metro Exodus. To by bylo teprve něco…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama