Metro Exodus doprovodí speciální edice s funkčními hodinkami limitovaná na 10 kusů
Novinka Metro Exodus doprovodí speciální edice s funkčními hodinkami limitovaná na 10 kusů

Metro Exodus doprovodí speciální edice s funkčními hodinkami limitovaná na 10 kusů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

21
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Fanoušci budou mít příležitost ji vyhrát při různých příležitostech.

Reklama

Ani dnes nebudeme ochuzeni o nějakou novinku spojenou s Metrem Exodus, koneckonců se každý den tohoto týdne máme dočkat oznámení či vydání čerstvých materiálů. V pondělí jsme tu měli potvrzení fotografického režimu, včera se nám mohly sbíhat sliny nad příběhovým trailerem, ale to, co si tvůrci ze studia 4A Games a vydavatel Deep Silver přichystali na dnešek, se dalo očekávat jen těžko.

Metro Exodus bude v době svého vydání, které je stanoveno na 15. února, k dispozici i ve velmi limitované speciální edici nazvané Artyom Custom Edition. Ta je zvláštní hned v několika ohledech. V první řadě je její produkce omezena na pouhých 10 kusů. Tudíž ji nebude možné koupit, místo toho budou moci fanoušci vyhrát devět z deseti kusů v rámci různých komunitních a promo akcí, a to během následujících týdnů. Desátý kus byl věnován přímo do studia 4A Games.

S ohledem na takovou vzácnost jistě potěší certifikát pravosti, na němž zazáří podpis Dmitriho Glukhovského, autora knižní předlohy, a Andrewa „Profa“ Prokhorova, kreativního ředitele, spoluzakladatele 4A Games a veterána z dob vývoje původního Stalkera. Arťomova speciální edice dále nabídne plynovou masku s filtrem, funkční zapalovač vytvořený z vyřazené nábojnice, ručně tvořenou psí známku se jménem příjemce nebo plátěnou mapu s řádným obalem, na níž je znázorněna cesta vlaku Aurora napříč Ruskem.

Nejvýraznější součástí jsou však nepochybně funkční Arťomovy hodinky (Nixie Watch), které lze znát ze samotných her. Tvůrci zdůrazňují, že nejde o repliku. To jim prý přišlo málo. Tudíž jsou hodinky zcela funkční, přesto zachovávají podobu známou z herního Metra 2033, Last Light a nově i z Exodu. Autoři edice, která vzniká ve spolupráci s DB Props, se dále chlubí skutečností, že každá součást balení je buď věc z reálného světa, nebo ručně vytvořená tak, aby odpovídala předloze a původním materiálům od 4A Games. A aby bylo jasno, výherci nebudou ochuzeni ani o samotnou hru.

Na podobu Artyom Custom Edition se můžete podívat zejména díky novému videu, v němž celou tuhle nádheru předvádí sám Dmitry Glukhovsky. A jestli se o ni chcete ucházet, nebude od věci sledovat kanály 4A Games, Deep Silveru a Metra na sociálních sítích. Já jen připomenu, že se nejedná o jedinou speciální edici Metra Exodus. V herních obchodech je poměrně běžně k dostání Aurora Limited Edition a oficiální web nedávno nabídl Spartan Collector‘s Edition. Ani standardní verze nového Metra však nebude nejchudší. Když si ji pořídíte včas, získáte ji v Day 1 edici, která kromě samotné hry nabídne na PC digitální artbook a soundtrack, na Xboxu One kód na stažení Metra 2033 Redux a na PS4 tematické dynamické pozadí.

Metro Exodus s českými titulky předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama