Metro Exodus je hitem hlavně na konzolích. Jak se mu daří u nás?
Novinka Metro Exodus je hitem hlavně na konzolích. Jak se mu daří u nás?

Metro Exodus je hitem hlavně na konzolích. Jak se mu daří u nás?

Michal Burian

Michal Burian

32
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

THQ Nordic odmítli komentovat prodeje PC verze.

Reklama

Post-apokalyptická akce Metro Exodus od studia 4A Games je hitem. Hra se prodávala skvěle, ale hlavně na konzolích, kde se o příjmy postaraly verze pro PlayStation 4 a Xbox One. PC verze byla pro vydavatele THQ Nordic pravděpodobně zklamáním, lze vytušit z odmítnutí poskytnout informace o PC verzi.

Lars Wingefors, prezident THQ Nordic, přistoupil před investory a novináře, aby jim řekl, že s Metrem Exodus je společnost spokojena. Zároveň prezident připustil, že o příjmy se postaraly hlavně konzolové verze. Na dotazy o PC verzi odmítl odpovědět a místo toho prozradil, že se náklady na vývoj a marketing již zaplatily. Pak dodal, že se studiem 4A Games podepsali novou smlouvu a budou vydávat jejich nový, dosud neoznámený AAA titul. Půjde o nové Metro? Spekulace hovoří, že nové Metro je ve vývoji, ale zároveň by měla být ve vývoji i nějaká zbrusu nová značka.

Jak my všichni dobře víme, Metro Exodus se krátce před vydáním přestalo prodávat na Steamu a všechny další objednávky byly směřovány na Epic Games Store, který si zaplatil roční exkluzivitu. Dokonce i ve fyzických PC verzí byl kód k aktivaci hry na platformě Epicu, což u hráčů způsobilo velký poprask, který vedl k bojkotu a review bombingu starších dílů série Metro na Steamu.

Wingefors na závěr dodal, že PC verzi se dařilo lépe, než očekávali, ale pouze na začátku roku, což s největší pravděpodobností souvisí s obdobím, kdy bylo možné Metro Exodus v předobjednávce koupit ještě na Steamu.

Zing.cz se zeptal obchodu Xzone.cz na prodeje Metra Exodus. V druhém největším tuzemském obchodě se PC verze prodávala o polovinu lépe než konzolové verze. Exkluzivita Epic Games Store podle všeho prodeje prakticky neovlivnila, vliv mohla být jen v pár procentech.

Metro Exodus vyšlo 15. února letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One, všechny tři verze obsahují české titulky. Zájemci mohou hru koupit v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Jak jsme hodnotili Metro Exodus na Zingu?

"Pro mě osobně je Metro Exodus s přehledem tím nejlepším Metrem. Klaustrofobní a hororové prostory moskevského metra sice nahradily převážně otevřenější a dýchatelnější lokace ruské divočiny, ale i ty si stále zachovávají hutnou, melancholickou a mrazivou atmosféru. Potěší také mnohem lepší postavy a příběh, zajímavější a různorodější mise a funkčnější herní mechaniky. Vadit tak mohou převážně jenom bugy." - 9/10.

"

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama