Metro Exodus s výrazně rozsáhlejšími úrovněmi, než mělo Metro Last Light
Novinka Metro Exodus s výrazně rozsáhlejšími úrovněmi, než mělo Metro Last Light

Metro Exodus s výrazně rozsáhlejšími úrovněmi, než mělo Metro Last Light

Michal Burian

Michal Burian

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Stále je to příběhová post-apokalyptická akce.

Reklama

Už během ukázky na E3 jsme si mohli všimnout, že prezentovaná úroveň v post-apokalyptické akci Metro Exodus je velmi rozsáhlá. To potvrzuje svými slovy Huw Beynon, který má ve vydavatelské společnosti Deep Silver tuhle značku na starost společně s dalšími tituly. Podle Beynona je level z E3 opravdu velký, ve srovnání s nejrozsáhlejší lokalitou v Metru Last Light. Ještě zajímavější je, že vývojáři ze studia 4A Games mají připravené mnohem větší úrovně.

„Pokud se nepletu, tak nejrozsáhlejší úroveň v Metro Last Light měla 200 na 200 metrů. Na E3 jsme ukázali mapu dvacetkrát větší. A to není ani naše největší,“ vzkázal natěšením fanouškům a potvrdil, že v jedné úrovni můžete strávit klidně několik hodin.

Ptáte se, proč ve 4A Games nevytvořili otevřený svět? Podle manažera série by tím ohrozili příběh. V týmu chtěli nalézt dokonalou rovnováhu mezi svobodným průzkumem a příběhovou akcí. Proto zvolili polootevřené světy.

„V první řadě vytváříme další Metro. Dlouho jsme se snažili najít správnou rovnováhu. Stále je to Metro. Fanoušci této post-apokalyptické série očekávají opravdu silný příběh.“ Ten jim tvůrci dají, ale zároveň budou hráči moci prozkoumat jednotlivé části a najít potřebné zásoby, kupříkladu zbraně, munic atd. Zároveň vás ale Metro Exodus nebude k průzkumu nutit. Součástí příběhu nejsou žádné vedlejší questy nebo mise. V novém Metru s největší pravděpodobností budou, ale je na každém, zda si bude hledět výhradně příběhové stránky, případně sejde z cesty a prozkoumá jednotlivé lokality.

Připomeňme, že druhé pokračování Arťomova (hlavní hrdina) putování nás opět zavede do post-apokalyptické Moskvy, ze které se poprvé podíváme i do divoké ruské divočiny. Děj hry obsáhne celý rok od jara, léta, podzimu až po krutou nukleární zimu.

Metro Exodus vyjde 22. února 2019 na PC, PlayStation 4 a Xbox One s českými titulky. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama