Metro Exodus si na Steamu koupilo 100 až 200 tisíc hráčů
Novinka Metro Exodus si na Steamu koupilo 100 až 200 tisíc hráčů

Metro Exodus si na Steamu koupilo 100 až 200 tisíc hráčů

Michal Burian

Michal Burian

22
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Ve Velké Británii krabicovky těsně druhé.

Reklama

Oznámení roční exkluzivity Epic Games Store pro PC verze Metra Exodus byla rána z čistého nebe pro všechny hráče. Pár týdnů před vydáním byla nadějná post-apokalyptická akce stažena ze Steamu a od té doby je k dostání výhradně na nové platformě autorů battle royale fenoménu Fortnite. Ve fyzických krabičkách byly na poslední chvíli nahrazeny aktivační klíče za ty na Epic Store, na přiloženém CD je pouze instalační soubor s programem Epic Games Store a logo Steamu na zadní straně krabičky přelepeno (to se týká dražší Aurora edice) - informovali jsme zde.

Spousta fanoušků tento náhlý krok vydavatelské společnosti Deep Silver odsoudilo a tvrdí, že si buď Metro Exodus nelegálně stáhnou, případně rok počkají a Metro Exodus koupí na Steamu v únoru příštího roku. Až vyprší exkluzivita. Ostatní buď změnu platformy neřeší, nebo si stihli Metro Exodus koupit na Steamu a vesele hrají. Kolik takových lidí je?

Statistiky ze Steamu
Statistiky ze Steamu

Server SteamSpy podle databáze Steamu odhaduje, že si Metro Exodus na Steamu koupilo 100 až 200 tisíc hráčů. Polský server gry-online píše, že jich mělo být přesně 193 tisíc, ale to v současné době SteamSpy neuvádí. Zarážející jsou ale údaje o souběžně hrajících hráčích, za včerejšek to má být pouze 9879. To už všichni Metro Exodus dohráli? Nebo v tom má prsty vyhlášený bojkot? Kde se ale potom vzalo těch 100 až 200 tisíc majitelů hry?

Ani Steam verze se ale neobešla bez problému, v prvních hodinách nešlo Metro Exodus přes Steam spustit kvůli chybějícímu souboru. Vývojáři problém rychle vyřešili, do té doby si komunita soubor přeposílala. Ovšem na Steamu mají k dispozici bonusy z Day One edice, tedy digitální artbook a digitální soundtrack, zatímco na Epic Store zatím nic takového není, tudíž ani ve fyzické PC verzi.

Vyjádření Steamu
Vyjádření Steamu

Zároveň tu máme výsledky fyzických verzí za minulý týden ve Velké Británii. Tuhý boj svedla střílečka Far Cry New Dawn od Ubisoftu a Metro Exodus. Výprava Arťoma se musela spokojit s druhým místem. První příčku vybojoval spin-off Far Cry 5, Metro Exodus zaostalo o pouhých 2000 kusů. Třetí je kovbojka Red Dead Redemption 2, čtvrtá novinka Jump Force a potom je to FIFA 19, Resident Evil 2, New Super Mario Bros U Deluxe, Kingdom Hearts III, Mario Kart 8: Deluxe a Call of Duty: Black Ops 4.

U Metra Exodus je zajímavé, že se mu za první týden v UK dařilo lépe než Metru Last Light z roku 2013, který vyšel na PC, PS3 a Xbox 360, přitom obliba v digitální distribuci neustále roste. Přesto fyzické verze Metra Exodus mají téměř o 50 procent lepší výsledky než Metro Last Light. 57 procent z nich patří PS4 verzi. U Far Cry New Dawn zase 60 procent PS4 verzi, 39 procent Xbox One verzi a zbytek PC verzi.

Metro Exodus vyšlo 15. února s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. V recenzi jsme hře udělili 9/10 a do verdiktu recenze napsali:

„Pro mě osobně je Metro Exodus s přehledem tím nejlepším Metrem. Klaustrofobní a hororové prostory moskevského metra sice nahradily převážně otevřenější a dýchatelnější lokace ruské divočiny, ale i ty si stále zachovávají hutnou, melancholickou a mrazivou atmosféru. Potěší také mnohem lepší postavy a příběh, zajímavější a různorodější mise a funkčnější herní mechaniky. Vadit tak mohou převážně jenom bugy.“

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

https://www.zing.cz/novinky/96054274/u-pc-verze-metra-exodus-chybi-bonusy-a-problem-s-aktivaci-season-passu-u-ps4-verze/

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama