Microsoft přiznal, že prodeje Xboxu One byly oproti PS4 méně než poloviční
Novinka Microsoft přiznal, že prodeje Xboxu One byly oproti PS4 méně než poloviční

Microsoft přiznal, že prodeje Xboxu One byly oproti PS4 méně než poloviční

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Nová generace si však vede o poznání lépe.

Reklama

Zatímco Sony se prodeji konzole PS4 ještě donedávna pravidelně chlubila, Microsoft čísla u Xboxu One přestal zveřejňovat už v roce 2016. Oficiálně jsme tak porovnání neměli a vše se stavělo pouze na odhadech. To se nyní změnilo, ale původ zprávy vás možná překvapí. Pochází totiž ze soudních dokumentů v Brazílii, kde Microsoft brání svou akvizici společnosti Activision Blizzard.

Redmondský gigant v jednom z dokumentů zmiňuje, že "Sony překonala Microsoft, co se týče prodejů konzolí, minulou generaci prodala více než dvakrát tolik co Xbox". O tomto zajímavém zjištění informoval magazín Game Luster. Pro srovnání – prodeje PS4 se oficiálně zastavily na 117,2 milionech (údaj z května a také vůbec poslední, jaký dostaneme), Xbox One by tak mohl být někde na čísle okolo 55 milionů. Populární hybridní konzole Nintendo Switch je pak na 111,08 milionech a pomalu, ale jistě dohání již zmíněný PlayStation 4.

Nutno však dodat, že Microsoft na tom v této generaci není ani zdaleka tak špatně. Zatímco PlayStation 5 překonal 20 milionů, konzole Xbox Series X|S jsou podle odhadů na přibližně 15 milionech. Důležitá je pak také situace v lokálním měřítku, protože například v Japonsku, kde PlayStation vždy drtivě vyhrává, už Microsoft prodal víc než dvojnásobek toho, kolik se prodalo Xboxů One za celou dobu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama