Miliardáři Křetínský a Tkáč kupují podíl v agentuře Grunex
Novinka Miliardáři Křetínský a Tkáč kupují podíl v agentuře Grunex

Miliardáři Křetínský a Tkáč kupují podíl v agentuře Grunex

David Křenek

David Křenek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Že by už nebyly hry jen okrajovou záležitostí pro nerdy?

Reklama

Jak je vidno, tak k hernímu průmyslu začínají vzhlížet čím dál více větší osobnosti v rámci podnikání a dnešním dnem se to opět potvrdilo i v naší republice. Určitě znáte alespoň podle jména agenturu Grunex, která nedávno koupila herní portál Hrej.cz a drží také 50% podíl v pořadu Re-Play. Mimo jiné se také orientuje na e-sport, PR a marketingové aktivity kolem herní branže. Nově však její 50procentní podíl patří společnosti EC Investments, za kterou stojí miliardáři Daniel Křetínský a Patrik Tkáč. Částka, za kterou tento podíl získali nebyla uvedena.

„Cílem akvizice je významně posílit oblast elektronických sportů v rámci ECI, spolupracovat v tomto segmentu s ostatními společnostmi, ve kterých drží oba podnikatelé podíl (zejména v mediálních společnostech sdružených v holdingu Czech Media Invest) a zároveň rozvíjet e-sport v České a Slovenské republice,“ uvádí firmy k této akvizici.

Pro Křetinského to není první aktivita v rámci herního průmyslu, jelikož loni jeho fotbalový klub AC Sparta Praha, ve kterém drží 40% podíl, vytvořil vlastní e-sportový tým, který se účastní FIFA eWorld Cupu. Grunex uvádí, že jeho weby navštěvuje 330 tisíc uživatelů měsíčně. Firma chce na podzim oznámit nové e-sportové projekty.

„V oblasti gamingu a e-sportu speciálně, vidíme velký potenciál. Jedná se o odvětví, které se celosvětově velmi rychle rozvíjí a tohoto trendu se chceme účastnit a dále jej podpořit také v rámci České republiky a na Slovensku. Za tímto účelem jsme hledali vhodného partnera, který by vnesl do ECI potřebné zkušenosti,“ uvádí Miroslav Bodnár, který má u Křetínského a Tkáče e-sporty na starost.

Zdroj: Lupa.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama