Minecraft má údajně na kontě 144 milionů prodaných kopií
Minecraft Novinka Minecraft má údajně na kontě 144 milionů prodaných kopií

Minecraft má údajně na kontě 144 milionů prodaných kopií

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1

Alespoň to tvrdí čerstvě jmenovaná šéfka vývoje Minecraftu. Během prosince navíc tvůrci zaznamenali 74 milionů aktivních hráčů.

Reklama

Minecraft od Mojangu byl, je a nejspíš ještě nějakou dobu bude značný fenomén. O tom snad nemůže být pochyb. Kdybyste se ale o tom potřebovali znovu ujistit, mohla by se vám hodit slova Helen Chiang. Ta se nedávno stala šéfkou vývoje Minecraftu, přičemž nahradila Matta Bootyho povýšeného do pozice viceprezidenta Microsoft Studios.

Chiang v rozhovoru pro server Popsugar prohlásila, že napříč všemi možnými platformami se již prodalo 144 milionů kopií Minecraftu. I aktivní hráčská základna je zjevně dost silná. Helen Chiang a její tým se mohou chlubit novým rekordem, konkrétně skutečností, že v průběhu celého prosince zaznamenali 74 milionů aktivních hráčů.

Minecraftu se zkrátka stále nadmíru daří, a tak by nás neměly překvapovat nemalé plány na další podporu hry. Ty zahrnují třeba nové herní prvky, které přijdou s dalšími obsahovými aktualizacemi. Jako první dorazí aktualizace Aquatic, která má vyjít velmi brzy. V přípravě je také nový grafický engine, o němž vývojáři hovořili na E3 a Mineconu.

Zdroj: GameReactor.eu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama