Minecraft na PC překonal 30 milionů prodaných kopií
Minecraft Novinka Minecraft na PC překonal 30 milionů prodaných kopií

Minecraft na PC překonal 30 milionů prodaných kopií

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Windows PC

Prodeje zpomalují, ale rozhodně nezastavují.

Reklama

Původní Java edice kostičkového fenoménu Minecraft má za sebou velký milník. Marc Watson na Twitteru upozornil na statistiky na oficiálních stránkách, kde se v doplní části počítadlo prodaných kusů přehouplo přes 30 milionů.

Minecraft už není tak populární, ale přesto je 30 milionů velký úspěch, když si vezmeme, že hra vyšla před 7 lety a postupně dorazila na všechny hlavní platformy, včetně konzolí minulé i současné generace a mobilů. Jen pro vaši představu, za poslední dva dny se prodalo dalších 8 tisíc kusů Java verze.

Nenechte se ale zmást, i přes své stáří je Minecraft stále na koni, jen ten kůň už není tak rychlý. Minecraft se každopádně řadí mezi jedny z nejprodávanějších her na světě a jen PC verze dokázala překonat celoživotní prodeje některých franšíz. Uvádí se přes 100 milionů kusů, zatímco některé zdroje píšou až o 150 milionech.

Uvidíme, jaké plány mají ve studiu Mojang na další měsíce a léta. V roce 2014 firmu od Markuse Perssona odkoupila společnost Microsoft za 2,3 miliardy dolarů a nedávno přidala Minecraft do seznamu her pro předplatné Xbox Game Pass na konzoli Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama