Mobilní The Witcher: Battle Arena zavírá na konci roku své brány
Novinka Mobilní The Witcher: Battle Arena zavírá na konci roku své brány

Mobilní The Witcher: Battle Arena zavírá na konci roku své brány

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

31. prosince letošního roku dojde k ukončení provozu povedené mobilní MOBA ze světa Zaklínače.

Reklama

The Witcher: Battle Arena byl jedním ze způsobů, jak si zkrátit čekání na Zaklínače 3, a také ambiciózním pokusem zdárně převést MOBA žánr na mobilní platformy. Pokus se určitě povedl a z Battle Areny se vyklubala překvapivě povedená multiplayerová hra, která si většinou mohla užívat kladné ohlasy hráčů.

Od lednového vydání se hra dočkala hned několika aktualizací, nedávno došlo kupříkladu k přidání hrdinů Eredina a válečníka ze Skellige. A když jsem nedávno hru zkoušel, na nedostatek hráčů jsem si také nemohl stěžovat. Celkově se tedy zdálo, že Battle Arena bude žít dál. Ale jak se říká, zdání klame, skutečnost je bohužel opačná. 31. prosince letošního roku dojde k ukončení provozu hry. Což znamená přinejmenším to, že si v příštím roce hru nezahrajete s dalšími lidmi po internetu a nejspíš dojde i ke stažení hry z AppStore a Google Play.

Jako dárek na rozloučenou tvůrci přichystali možnost vrácení peněz za předměty, které jste si ve hře koupili za reálné peníze. Pokud jste mezi nimi, zamiřte na příšlušnou webovou stránku. Vrácené peníze ale mají podobu kreditu v obchodě GOG.com a samozřejmě budete potřebovat čísla transakcí za každý nákup, za který budete chtít vrátit peníze.

Důvod ukončení provozu neznáme, pravděpodobně ale hra nevydělávala dost na to, aby se její další provoz vyplatil. Battle Arena je koneckonců free-to-play a příjmy tvůrcům plynou jen z reklam a prodeje kosmetických předmětů pro jednotlivé hrdiny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama