MotorStorm Apocalypse - když formule omrzí
Preview MotorStorm Článek MotorStorm Apocalypse - když formule omrzí

MotorStorm Apocalypse - když formule omrzí

Michal Drtina

Michal Drtina

9

Akční závodní hry jsou momentálně na koni. Vše odstartoval Burnout Paradise, následován skvělým Blurem, nebo slušnou akční peckou Split/Second. Na řadě je třetí díl akční série Motorstorm s podtitulem Apocalypse. Jak už název napovídá, už nepůjde pouze o závodění v terénu, ale o pořádnou závodní apokalypsu.

Reklama

Není jediného majitele PS3, který by neznal sérii Motorstorm. První díl tu byl již při startu konzole a od té chvíle si vybudoval obrovskou fanouškovskou základnu. Druhý díl se z prašných vyschlých cest přesunul do džungle, aby tam spustil ještě více explozivní podívanou. Třetí díl opět bude měnit prostředí. Z krásné travnaté džungle se přesuneme do obrovské fiktivní městské metropole, která se navíc bude otřásat v základech. A to doslova.

Second/Storm

Podtitul Apocalypse zde není náhodou, tudíž se můžeme těšit na obrovské exploze, padající mrakodrapy, explodující benzinové stanice a tak dále. Závody budou probíhat stejně jako v předešlých dílech, takže nečekejte uměle vytvořené exploze ve stylu Split/Second. Tady vše bude probíhat plynule a pokaždé jinak. Jednou vám spadne do cesty mrakodrap, podruhé se propadnete do podzemních garáží. Zkrátka klasická hratelnost Motorstormu zůstane zachována. Kromě všudypřítomných explozí se ve třetím díle objeví také další novinky. Tou asi nejvíce překvapující je, že třetí díl nabídne příběh. Sice nemáme čekat nic rozsáhlého, ale určitě se dočkáme několika cut-scén. Příběh budě dělen na tři části, kde každá část představuje jednoho aktéra zběsilých závodů. Dočkáme se i několika zvratů a třeba i vysvětlení, proč se celé město rozpadá.

Tune up, break down

Co se týče vozů, opět se můžeme těšit na několik desítek strojů rozdělených do několika kategorií. Od minula navíc pět kategorií přibylo. Uvést mohu například kategorii „čoprů“ nebo supersporty. Nově bude do hry implementován tuning vozidel. Budeme si moci upravovat vzhled, výkon, ovládání nebo třeba výdrž dusíku. To vše se bude velice hodit proti velmi agresivním protivníkům, kteří mají být mnohem důslednější, než minule. Abychom se mohli nepříjemným soupeřům co nejlépe vyhýbat, budou se hodit různé zkratky a skoky, jež vám dokáží zkrátit trasu o pěkný kus a tím vám nabídnout velkou výhodu oproti ostatním závodníkům.

Pro začátečníky i pokročilé

Ovládání vozidel bylo mohutně vylepšeno, přesto má být stejně jednoduché a arkádovité, jako v minulých dílech. Ve druhém Motorstormu jsme prakticky nepotřebovali brzdy, kdežto ve třetím díle už je potřebovat budeme, a to pořádně. Když se před vámi svalí mrakodrap, většinou nebude jiná možnost, než dupnout na brzdy. Přesto nás vývojáři ujišťují, že pekelné tempo zůstane zachováno. Rovněž má být hratelnost více stavěna na hardcore hráče, což v překladu do češtiny znamená vyšší obtížnost. Pro úplné začátečníky tu bude nová nejjednodušší obtížnost.

Je libo rozbourané město přátelé?

Vylepšen byl i online multiplayer, který nám přinese závodní vřavy o 16ti jezdcích najednou. Rovněž se můžeme těšit na vytváření vlastních závodů se specifickými vlastnostmi. Budeme moci například vypnout útoky, vypnout dusík, nebo deaktivovat brzdy. Tyto možnosti platí samozřejmě i pro offline multiplayer, který bude možný díky rozdělené obrazovce. Offline budou moci závodit maximálně čtyři hráči najednou. Vše pak půjde sdílet přes sociální síť hry, kde se s vámi budou dělit o své výtvory hráči z celého světa.

Co se vizuálního zpracování týče, bude hra opět patřit mezi absolutní špičku. Všudypřítomné exploze, létající objekty a zdemolované vozy vypadají vskutku náramně. A to ještě není řeč o 3D, které bude hra samozřejmě podporovat. Ve 3D hra vypadá ještě mnohem lépe. Skoro to vypadá, jako kdyby se na 3D v této hře pracovalo od začátku vývoje, jelikož jsou v této hře 3D efekty mnohem dále, než u ostatních konkurentů. Motorstorm: Apocalypse sice vychází až na začátku příštího roku, přesto má už úspěch zaručen. Díky silné značce, díky tomu, jak skvěle vypadá a v neposlední řadě také díky Gran Turismu 5, po kterém bude chtít každý závodník něco na odreagování od sterilního závodění po okruzích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama