Zemřel John Gibson, programátor–veterán
Novinka Zemřel John Gibson, programátor–veterán

Zemřel John Gibson, programátor–veterán

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Hry dělal 40 let.

Reklama

Zemřel veterán herního průmyslu John Gibson. Za posledních čtyřicet let se převážně jako programátor podepsal pod desítky titulů napříč žánry i platformami. „Právě jsem se dozvěděl zdrcující zprávu, že nás opustil můj bývalý kolega a původní člen týmu Imagine John Gibson. Skutečná legenda herního vývoje. Jsem naprosto zdrcený,“ napsal na twitteru Paul Hughes.

Gibson začínal v roce 1983 ve společnosti Imagine Software, jeho první hrou byl Molar Maul. Imagine brzy zanikl a už v roce 1984 programátor spolu s dalšími pěti kolegy zakládal Denton Designs, kde se podílel na několika dalších titulech pro ZX Spectrum.

V roce 1990 se připojil k Psygnosis, kde strávil dalších skoro devět let. Vypracoval se zde na pozici jednoho z hlavních programátorů a pomáhal posouvat tehdejší technologii. Byl klíčový pro vývoj hry Microcosm, která vyšla roku 1993 na CD.

Na přelomu tisíciletí dělal ve Warthog Games a od roku 2003 pracoval v Evolution Studios. Zde najdeme jeho jméno v titulcích her ze série MotorStorm a DriveClubu. Po uzavření studia v roce 2016 pokračoval na pozici programátora v mateřské Sony.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama