Na cestě nové zážitky ve světě Titanfall
Titanfall Novinka Na cestě nové zážitky ve světě Titanfall

Na cestě nové zážitky ve světě Titanfall

Michal Burian

Michal Burian

6

EA podepsala se studiem Respawn novou vydavatelskou smlouvu a odhaluje prodeje prvního dílu nové multiplayerové střílečky.

Reklama

Během konferenčního pohovoru s investory odhalila EA prodejní čísla Titanfall (recenze 8/10) a pochlubila, že se podepsala novou smlouvu se studiem Respawn.

,,Jsme rádi, že můžeme oznámit pokračování partnerství EA s Vince Zampellou a jeho týmem z Respawn Entertainment. Díky nové vydavatelské smlouvě budeme s Respawnem přinášet nové zážitky ze světa Titanfall."

Žádné další podrobnosti nebyly zveřejněny, není tak jisté, zda má EA na mysli přímo pokračování multiplayerové střílečky nebo dodatečné balíčky pro první díl, nevíme ani to, zda Titanfall zůstane exkluzivně pro Xbox (a PC) nebo se podívá i na PlayStation.

Nicméně, již v březnu jsme se dozvěděli, že si EA zajistila práva na Titanfall 2. Eventuálně by tak mohlo jít o nějaká rozšíření pro původní hru.

Co se týče prodejních čísel, manažer Peter Moore prozradil, že se do konce března v Severní Americe prodalo 925 tisíc kusů. Jsou do toho započítány pouze krabicové verze, nikoliv ty digitální a dokonce ani Xbox 360 verze. Je tak jasné, že prodeje jsou mnohem vyšší, VGChartz uvádí přes 2,34 milionů kusů. Ani oni však není čísla z digitální distribuce.

Zároveň s výše zmíněným se EA pochlubila, že se jejich hry dobře prodávají na next-gen konzole. V západním světě dokonce do 31. března 2014 dosáhli 40 procentního pokrytí, jinými slovy jejich hry v čele s FIFA 14, Battlefield 4 a Titanfall dokázaly prodat 40 procent všech prodaných kusů titulů pro PS4 a Xbox One.

EA bohužel neposkytla žádná konkrétní čísla, až na Titanfall. Vydavatel se místo toho začal připravovat na letošní rok, kdy má v plánu uvést na trh FIFA 15, NHL 15, Dragon Age: Inquisition, The Sims 4, Madden NFL 15 a koncem roku krom jiného nějakou tajnou AAA hru běžící na Frostbite 3 enginu. Eventuálně přichází v úvahu Star Wars: Battlefront od DICE, které se ukáže v červnu na E3.

,,Když nemáme Battlefield, musíme zalepit díru jinou hrou. Pomůže nám v tom i FIFA: World Cup, UFC, The Sims, Dragon Age a golfová hra. Tyto hry vyplní díru z dvou třetin, o zbytek se postará dosud neoznámený velký titul." EA si je vědoma přeplněného trhu koncem roku, proto podle jejich slov musí být neodhalená hra velká a určena pro novou generaci. Že by nové SW? :-)

Celkové tržby společnosti jsou 3,58 miliardy dolarů se ziskem 2,23 miliardy. Kvůli investicím se EA nakonec dostala za celý rok do zisku 8 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama