Na PC s Battlefield 3 se podepsala vysoká teplota
Battlefield 3 Novinka Na PC s Battlefield 3 se podepsala vysoká teplota

Na PC s Battlefield 3 se podepsala vysoká teplota

Martin Cvrček

Martin Cvrček

103

Kvůli vysoké koncentraci tepla nefungovalo na Gamescomu několik počítačů s hratelnou verzí střílečky Battlefield 3.

Reklama

Aktualizace: Podařilo se nám zjistit, že redaktoři serveru Modmywhat si nefunkční počítače spojily přímo s hrou, což ovšem není pravda. Na počítačích se totiž podepsala obrovská koncentrace tepla a "jen" 60 FPS je čistě jen kvůli V-sync.

Původní zpráva

Jak to tak vypadá, DICE si zatím nedělá hlavu s optimalizací jejich napjatě očekávaného válečného dítka. Nakonec na to doplatili v rámci prezentace na Gamescomu.

Jak píše zahraniční server Modmywhat, během návštěvy stánku, kde byl prezentován multiplayer PC verze Battlefieldu 3, zaznamenali četné problémy s optimalizací u přibližně 20% strojů.

Všechny PC však měly být high-end, takže žádné několik let staré plechovky, navíc hra nikdy neběžela na víc jak 60 FPS, i tak hru vyloženě nezvládaly a některé stroje se možná odporoučely do křemíkového nebe.

Problémy s optimalizací posléze potvrdili sami tvůrci, zdůrazňují však, že problémy mají jak PC vybavené hardwarem od NVIDIE tak od AMD, navíc ještě nejsou stanovené konkrétní HW nároky. Aspoň nějaká pozitivní informace.

Nezbývá než doufat, že si s tím v DICE poradí a Battlefield 3 pořádně optimalizují, aby to nedopadlo jak ve své době s prvním Crysis, kvůli kterému si většina hráčů musela pořizovat nové PC nebo značně vylepšit to stávající.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama