Na Star Wars Jedi: Fallen Order se podílel i Chris Avellone
Star Wars Jedi: Fallen Order Novinka Na Star Wars Jedi: Fallen Order se podílel i Chris Avellone

Na Star Wars Jedi: Fallen Order se podílel i Chris Avellone

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Veterán vývoje Falloutu 2 či Knights of the Old Republic 2 vypomohl Respawnu z pozice narativního designéra a scénáristy.

Reklama

Plnohodnotného odhalení singleplayerové akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order, na níž pracují tvůrci Titanfallu a Apex Legends ze studia Respawn Entertainment, se sice dočkáme až 13. dubna, ale v posledních týdnech a měsících se přesto objevily nějaké ty střípky informací. A teď tu máme další. Chris Avellone, známý herní designér a scénárista, který pracoval na hrách jako Fallout 2, Planescape: Torment, Fallout: New Vegas, Alpha Protocol, Neverwinter Nights 2 nebo Icewind Dale, podal při vývoji Fallen Orderu pomocnou ruku.

Sám Avellone to oznámil na Twitteru, přičemž vše následně potvrdil jeho profil na síti Linkedin. Podle něj Avellone pomáhal Respawnu a EA z pozice narativního designéra a scénáristy, jež zahrnuje práci na postavách, samotném příběhu nebo cut-scénách.

Nutno podotknout, že se Respawn nemůže těšit z nějaké exkluzivní výsady. Avellone je sice veterán ze studií Interplay či Obsidian Entertainment, ale v posledních letech je na volné noze a dokáže pomoci celé řadě tvůrčích celků. Jméno Chris Avellone je tak skloňováno třeba s Prey, Divinity: Original Sin 2, Dying Light 2 nebo remakem System Shocku. S ohledem na portfolio proslulého designéra a scénáristy jde však přeci jen o dobrou zprávu, jež posiluje naději, že Respawn bere svou Star Wars hru vážně.

Avellone přitom není ve Star Wars galaxii cizincem. Kromě řady již zmíněných kultovních a klasických titulů pracoval také na Knights of the Old Republic 2, jedné z nejoblíbenějších a z pohledu mnoha fanoušků i nejlepších Star Wars her všech dob. Jeho jméno lze nalézt i v souvislosti s komiksovými sériemi Star Wars Tales a Clone Wars Adventures. Všechny tyto projekty se však odehrávají v éře Staré republiky či Klonových válek, navíc nespadají do aktuálního kánonu Star Wars. Jedi: Fallen Order je však plně kanonický příběh z období vlády Impéria mezi třetí a čtvrtou filmovou epizodou, takže Chris Avellone přeci jen zamířil do lehce neprobádaných vod.

A jen tak mimochodem, Avellone se ve zprávě, v níž mluví o Star Wars Jedi: Fallen Order, zmiňuje ještě o jedné velké bombě, jejíhož odhalení se dočkáme do měsíce a na níž také spolupracuje. Vše nasvědčuje tomu, že jde o novou hru využívající značku Vampire: The Masquerade, kterou podle všeho připravuje Paradox Interactive. O tom jsme vás informovali v nedávných jednohubkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama