Na Switch zavítá dvojice podobných kluků - Wonder Boy a Monster Boy
Novinka Na Switch zavítá dvojice podobných kluků - Wonder Boy a Monster Boy

Na Switch zavítá dvojice podobných kluků - Wonder Boy a Monster Boy

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Plošinovky Wonder Boy: The Dragon’s Trap a Monster Boy and the Cursed Kingdom dorazí tento rok.

Reklama

Většinu her pro konzoli Nintendo Switch jsme si představili už v minulém týdnu, hned po uveřejnění bližších informací ohledně konzole. Protože je ale dost těžké vypořádat se s přívalem novinek hned v prvních dnech, nechali jsme si něco i později. Dnes se tedy koukneme na zoubek dalším dvěma hrám, jejichž podobnost názvů, a i zápletek, může být lehce zavádějící.

Wonder Boy: The Dragon’s Trap

Plošinovka Wonder Boy: The Dragon’s Trap není bohužel úplně nových titulem. K jejímu prvnímu oznámení došlo již loni v červnu. Distribuovat ji bude společnost DotEmu a za vývojem stojí studio Lizardcube, ale jde vlastně pouze o předělávku hry Wonder Boy III: The Dragon’s Trap. Na nové verzi se podílí i původní tvůrcem série Ryuichi Nishizawa a původně byla hra oznámena pro PC a "nějaké" konzole. Po předvedení Switche DotEmu potvrdil, že onou konzolí je určitě Switch. Jestli se připojí i ostatní, zatím nevíme. Stejně tak neznáme ani datum vydání hry, ke kterému má dojít někdy v tomto roce.

A o čem že hra je? Dobrá kletba dělá dobrou hru (nebo se to aspoň říká). Tato kletba proměnila osamělého dobrodruha do obludnosti, která je napůl člověkem a napůl ještěrkou - Meka-Dragon. Při hledání léku na prokletí bude náš zmutovaný antihrdina prozkoumávat mnoho míst země Monster Land. Postupně se jeho tělo dokáže transformovat do dalších podob, kromě ještěrky se bude umět přeměnit na myš, piraňu, lva a třeba sokola.

Monster Boy and the Cursed Kingdom

Druhou plošinovkou je Monster Boy and the Cursed Kingdom pro PlayStation 4, Xbox One, PC a nově také pro Switch od Nintenda. Za vývojem hry je tentokráte zodpovědné studio Game Atelier a o distribuci se postará FDG Entertainment. O hře jsme se prvně pořádně dověděli v září loňského roku, ale když se na obě hry podíváte trochu blíže, jsou si podobné víc, než by bylo zdrávo.

V akční plošinovce Monster Boy and the Cursed Kingdom si zahrajete za chlapce, který se dokáže transformovat do podoby 5 různých bytostí, z nichž každá má své vlastní dovednosti a schopnosti. Abyste se posunuli dál v příběhu, musíte se naučit využít všechny jedinečné schopnosti, otevřete si díky nim nové cesty vpřed.

Na vývoji side-scrolling akční adventury Monster Boy je totiž také podepsán Ryuichi Nishizawa. Tentokrát ale nejde o nějakou předělávku, ale o úplně novou hru, využívající podobné principy, jako série Wonder Boy.

Na trailer ze záři loňského roku se můžete podívat zde. Hru bude na všechny platformy distribuovat společnost pouze digitálně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama