Nálož informací o Arma 3
Speciály Arma 3 Článek Nálož informací o Arma 3

Nálož informací o Arma 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11

Dnes dopoledne byla spuštěna nová verze oficiální stránky očekávaného válečného simulátoru, jež s sebou přinesla pořádný nášup zajímavých informací. O ostrově Limnos, frakcích, hlavních postavách, zkrátka o všem důležitém.

Reklama

Bohužel, nedočkali jsme se žádných nových screenshotů, a co nás štve obzvlášť, ani žádných nových videí a trailerů (pouze staré nahrávky z Gamescom dema). O to víc je ale klasických textových informací, takže si je pojďme rozebrat.

Když se dva perou, třetí se přidá

V první řadě nás čeká celkem sedm frakcí. Samozřejmostí jsou jednotky NATO, jež však zatím neoplývají zázračným popisem, na rozdíl od okupačních vojsk Iránu. Ty mají za úkol v první řadě udržovat na ostrově Limnos vojenskou kontrolu (očividně nijak zvlášť přátelským způsobem) a potlačovat akce další skupiny, povstalců. Ani o nich se zatím nedá říct mnoho, ačkoliv to nejspíš budou skvělí spojenci, obecně jsou bráni spíše jako nepřátelé, už jenom proto, že spolupracují s dalšími dvěma frakcemi, a to s bandity a pašeráky, jejichž názvy snad mluví za vše.

Dále tu máme ještě milici, která spolu s Iránem nejspíš bude z pohledu hráče brána jako úhlavní nepřítel, a nakonec jsou na seznamu obyčejní civilisté. I jejich název nepotřebuje zdlouhavý komentář, připravte se však na to, že mezi nimi můžete narazit jak na přátelské informátory, tak i na velmi aktivní práskače a kolaboranty, neváhající ani vteřinu nad tím, jestli vás jako odporného kapitalistu naprášit milici a Iránským silám.

Spojenci a záporáci

Frakce ale nejsou všechno, tvůrci odhalili i několik zajímavých postav. Kapitána Scotta Millera z Velké Británie známe už dlouho, máme na mysli hlavně kanadského plukovníka Martina Novaka (už jen to jméno svědčí, že kořeny jeho rodu sahají kamsi do Střední Evropy), nebo seržanta Evana Illinga, který je pro změnu příslušník amerických sil. Klasičtí vojáci na straně NATO ale rozhodně nestačí, a tak mezi dalšími postavami nechybí agent CIA s krycím jménem ODEVIL, vrchní hlavoun ostrova Limnos, Georgios Akhanteros alias pěkný tyran a uzurpátor, velitel místních ozbrojených sil plukovník Vahid Namdar nebo A. Kourou, údajný šéf odboje a pašování na ostrově.

Oficiální web také hovoří o výzbroji a technice. Nic konkrétního sice řečeno není, očekávejte ale různé technologické hračky, klasické zbraně jako pistole, samopaly nebo ostřelovací pušky. Pokud jde o vozidla, po vzoru předešlých dílů toho Arma III nabídne opravdu dost. Motorky, čtyřkolky, osobní auta, různé obrněnce, tanky, dělostřelectvo, vrtulníky, lodě, stíhačky, letadla a občas přijde na řadu i ponorka, u níž je však pořád otázka, jak moc ji budeme moci využít, pokud vůbec.

Srdce konfliktu

Nakonec nechybí ani řada informací o samotném dějišti konfliktu, řeckém ostrově Limnos. Ten je obecně brán jako nepřátelské území, přičemž zabírá neuvěřitelných 300 km čtverečních (konkrétní souřadnice ostrova jsou 39 ° 54'04 " severně a 25 ° 14'25" východně). Povrch ostrova je pak velmi kopcovitý, nejvyšší vrcholky hor dosahují až 400 metrů nad mořem. Současný počet obyvatel se odhaduje na něco kolem dvou tisíc.

Ostrov Limnos hrál významnou roli i v historii. Na mnoha místech můžeme narazit na pozůstatky antických staveb, pokud ale zabrousíme do bližší historie, na Limnosu byla kupř. podepsána mírová smlouva mezi Spojenci a Osmanskou říší v roce 1918. Obecná historie ostrova je však velmi nejasná, dalo by se říci, že nulová. To se však změnilo (z našeho pohledu spíš změní) na začátku války v roce 2020. O pět let později byl Limnos bráněn Spojenými státy, a ačkoliv se obrana před vojsky Iránu dařila několik týdnů, nakonec USA prohrálo a od roku 2029 je ostrov plně v rukou Iránu.

Od té doby to jde s Limnosem od desíti k pěti, kdysi hustě osídlené oblasti jsou nyní jako po vymření, lidé žijí hlavně podél jihozápadního pobřeží a města Myrina, sloužícímu jako hlavní útočiště. Obyvatelé se věnují hlavně farmaření, bohužel však chybí jakákoliv moderní technika, módní oblečení nebo dostatek zdravotních služeb. Zkrátka válečná zóna jak vyšitá.

Na vlastní oči

Podtrženo sečteno, dočkali jsme se víc informací, než jsme vůbec doufali. Pokud chcete ještě konkrétnější fakta, zamiřte přímo na oficiální web. Zatím je vše v angličtině, avšak doufáme, že si tvůrci uvědomí, v jaké zemi že to vlastně žijí a v jaké zemi je vedle Německa nejpočetnější Arma komunita, a dočkáme se i českého překladu. A taky doufáme v nějaký pořádný trailer, záběry z Gamescomu jsme už viděli snad desetkrát. Pokud vám ale náhodou unikly, tady jsou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama