Našlapaná akce Valkyrie Drive: Bhikkhuni u nás ještě letos
Novinka Našlapaná akce Valkyrie Drive: Bhikkhuni u nás ještě letos

Našlapaná akce Valkyrie Drive: Bhikkhuni u nás ještě letos

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

1

Nová hra od tvůrce série Senran Kagura nakonec vyjde v Evropě nejen digitálně.

Reklama

Před nějakým časem jsme vás informovali o skutečnosti, že chce vydavatel PQube přinést na západní trh daleko víc her. Jednou z nově oznámených má být také akční Valkyrie Drive: Ghikkhuni, která se v Severní Americe a v Evropě začne prodávat pro PS Vitu v krabicové i digitální podobě ještě v roce 2016.

Tato nová akční hra od producenta a tvůrce série Senran Kagura (recenzi posledního dílu najdete zde) kombinuje podle slov autora rychlé a vysoce návykové rvačky, vzdušný bojový systém a potěšení z možnosti zničitelných zbraní a také zničitelného oblečení.

Hra se odehrává ve světě Valkyrie Drive, kde se skupina dívek infikovala tajemným virem, který dokáže jejich těla silně vyzbrojit. Ale když jsou dívky virem infikovány, mohou se stát takzvanými Extars (ty se dokáží při určitém druhu vzrušení transformovat na velmi účinné zbraňové systémy) nebo Liberators (které se po transformaci změní na určitou zbraň pro Extars, třeba do formy Liberator Arms).

Vašim úkolem je tak najít dvě dívky, které dokážete proměnit v jednu super zbraň. S ní pak budete likvidovat obří množství nepřátel v hack'n'slash stylu, ale se zaměřením na stylová vzdušná komba.

Jednotlivé zbraně mohou až 15x levelovat a při každém postupu výše nabírají na intenzitě. Pokud vám to bude málo, můžete s dívkami odejít do šatny a díky dotykovému panelu Vity ještě zvýšit jejich sílu.

Na výběr bude minimálně 7 hratelných postav, kterým se budou se vzrůstající intenzitou boje otupovat jejich zbraně a také se bude čím dál tím více ničit oblečení v celkem 28 příběhových misích. Pokud vám ale singleplayer nevyhovuje, je možné vyzkoušet online multiplayer až pro 4 hráče.

Projekt Valkyrie Drive byl poprvé oznámen v březnu roku 2015 na AnimeJapan jako mix různých mediálních titulů. Jde celkem o 3 různé části, prolínající se příběhem, z nichž první je televizní anime Valkyrie Drive: Mermaid od tvůrce postav Hiraku Kaneka a režiséra Yosuke Kurody, odehrávající se na jednom z pěti umělých ostrovů Mermaid.

Druhou částí projektu je výše zmíněná PS Vita hra a poslední je sociální hra, odehrávající se na umělém ostrově Siren. Jmenuje se Valkyrie Drive: Siren a jde o free-to-play bitevní hru s mikrotransakcemi, mající vazbu na příběh televizního anime a PS Vita hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama