Need for Speed sérii bude mít na starost EA Sports
Need for Speed Novinka Need for Speed sérii bude mít na starost EA Sports

Need for Speed sérii bude mít na starost EA Sports

Michal Burian

Michal Burian

38

Od sportovního oddělení si Electronic Arts slibuje inovace a celkově jiný pohled na NFS sérii. <strong>Aktualizováno: Vše je prý jinak</strong>.

Reklama

Aktualizace: Mluvčí společnosti Electronic Arts pro CVG uvedl, že Polygon odpověď Patricka Soderlunda zkreslil. Need for Speed série se nestala a nestane součástí EA Sports.

Pokud je to pravda, tak potom to znamená, že značku NFS bude mít v budoucnu na starost studio Ghost Games. To bylo (tenkrát pod názvem EA Gothenburg) založeno v březnu 2012 a hlavním mužem je Marcus Nilsson, vývojář, jenž se podílel na Battlefield sérii.

Původní zpráva

Co si budeme povídat, s Need for Speed sérií to jde v posledních letech z kopce, nepomohlo ani zkušené studio Criterion Games (tvůrci parádního Burnout Paradise), které vytvořilo remake NFS: Hot Pursuit a Most Wanted. Na letošním dílu pracuje tvůrčí celek z nově vybudovaného studia Ghost Games, které mělo mít na starost i další díly. To se ale mění, nově na vývoj bude dohlížet EA Sports.

Dříve oblíbená závodní série se tak připojí k titulům jako FIFA, NHL a UFC, které má pod sebou právě EA Sports.

"O Need for Speed sérii se bude starat Matt [Bilbey, EA Sports]", řekl Patrick Soderlund pro Polygon. "Myslíme, že by značka z toho mohla těžit, bude se na ní nahlížet novýma očima a s jinými myšlenkami. Matt je člověk na pravém místě. Má velmi odlišný pohled na vývoj her."

Zároveň Soderlund ujistil, že by nemělo dojít k přílišnému odklonu od arkádového stylu. "Je to velmi nepravděpodobné."

Electronic Arts se nechce Need for Speed série vzdát a snaží se ji znovu probudit k životu. Uvidíme, zda se to podaří právě EA Sports. Posoudit to budeme moci až v budoucnu. Bude také zajímavé sledovat, zda v příštím roce nějaké NFS vůbec vyjde. EA Sports by ho ani nestihli vytvořit, leda že tahle dohoda byla už starší a EA se ji rozhodla oznámit až dnes. Kdo ví…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama