Nejprodávanější hry v roce 2019
Novinka Nejprodávanější hry v roce 2019

Nejprodávanější hry v roce 2019

Xzone

Xzone

7

Jak dopadl minulý rok v českém obchodě Xzone?

Reklama

Rok 2019 byl z pohledu tradičního herního obchodu trochu zvláštní. Díky různým odkladům vydání chyběl na trhu titul, který by na sebe strhl všechnu pozornost a byl jasným kandidátem na hit roku. Proto jsme v Xzone byli hodně zvědaví, jak dopadne finální žebříček nejprodávanějších titulů roku 2019.

A dopadl věru nečekaně! Poprvé v historii se na první místo probojovala série FIFA, která každý rok dokáže zaujmout hráče i nehráče. Největšímu zájmu se FIFA 20 samozřejmě těší na zřejmě nejoblíbenější konzoli v ČR - PS4. Druhé místo vděčí za svůj úspěch také konzoli od Sony. Exkluzivita Days Gone totiž na nic jiného nevyšla a proto je druhá příčka opravdu obrovský úspěch, za který jistě vděčí i skvělé české lokalizaci. Stupně vítězů uzavírá dlouho očekávané Metro: Exodus, kterému se tradičně nejvíce dařilo na PC. Tahle série je velká srdcovka českých hráčů, i nás v Xzone :)

Nejprodávanější hry v roce 2019

Do první desítky se, stejně jako každý rok, prodralo i nesmrtelné GTA V. Letos to přitom bude neuvěřitelných 7 let od vydání. Klobouk dolů!

Velmi zajímavé je také sledovat poměr platforem podle prodaných krabicových her. PS4 letos upevnila svoji dominanci s 53% podílem (45% v roce 2018). PC opět o kousek pokleslo na 31% (z 39%) a Xbox One je na tom víceméně stejně jako v roce 2018 s podílem 10%. Konzole od Nintenda to v ČR stále nemají lehké, ale Switch už si u nás našel solidní základnu fanoušku a svůj 6% podíl letos určitě ještě zvedne.

Nejprodávanější hry v roce 2019

V prodaných herních předmětech u nás v roce 2019 jednoznačně dominoval artbook Kingdom Come: Deliverance. Náš první Xzone artbook sklidil obrovský úspěch a jsme moc rádi, že se vám tak líbil. V zajetém trendu letos rozhodně hodláme s českými vývojáři pokračovat. O další příčky už se dělí stálice herního merchu Minecraft s Fortnitem, mezi které se zaklínil Geralt v medvědí zbroji. Jedna z nejoblíbenějších figurek, kterou jsme kdy měli v nabídce, zdobí od vydání poličku tisíců hráčů.

Nejprodávanější hry v roce 2019

Za celý tým Xzone děkujeme všem hráčům a zákazníkům za podporu. Herní rok 2020 bude velkolepý!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama