Někdejší tvář Xboxu se připojuje k Unity
Novinka Někdejší tvář Xboxu se připojuje k Unity

Někdejší tvář Xboxu se připojuje k Unity

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Larry Hryb se bude i zde starat o vztahy s komunitou.

Reklama

Larry Hryb, bývalý manažer a výrazná tvář Xboxu, posílí společnost Unity. Necelý rok poté, co opustil svoje předchozí působiště, to oznámil na síti LinkedIn. „Tento krok je víc než jen kariérní posun - je to skok do oblasti, kde se snoubí kreativita a technologie, aby utvářely budoucnost real-time obsahu a zážitků,“ napsal.

Oficiálně se Hrybova nová pozice jmenuje Director of Community. Jeho úkolem bude komunitu budovat a rozvíjet. V postu ani jinde o své úloze o moc víc neprozrazuje, ale dá se předpokládat, že se náplň jeho práce nebude zásadněji lišit od té v Xboxu. Tam v posledních deseti letech zastával roli ředitele komunikace a k fanouškům promlouval převážně přes sociální sítě pod přezdívkou Major Nelson.

Předtím byl Hryb také projektovým manažerem Xboxu, zasadil se například o systém achievementů nebo ukládání savů do cloudu. „Každý krok měl za cíl prolomit bariéry a posílit komunitu. Šlo o to, aby se vývojáři a hráči mohli propojit způsobem, který byl dříve nepředstavitelný,“ zavzpomínal.

Unity posiluje po měsících, ve kterých se vývojářům a hráčům společnost spíše vzdalovala. Kauza nově nastavené monetizace enginu Unity stála pravděpodobně místo tehdejšího šéfa firmy Johna Riccitiella, kterého po přechodném období s dočasným ředitelem definitivně vystřídal Matthew Bromberg.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama