Riccitiello končí jako šéf Unity
Novinka Riccitiello končí jako šéf Unity

Riccitiello končí jako šéf Unity

Filip Svoboda

Filip Svoboda

11

Kontroverzní manažer odchází s okamžitou platností.

Reklama

John Riccitiello končí s okamžitou platností v čele společnosti Unity vyvíjející stejnojmenný engine. Informoval o tom nejprve novinář Jason Schreier, obratem novinku potvrdila oficiální tisková zpráva. Riccitiello nebude pokračovat jako CEO, prezident firmy ani člen a předseda představenstva.

„Správní rada zahájí komplexní proces hledání (...) stálého generálního ředitele,“ píše Unity. Prozatímním ředitelem se stane bývalý CEO IBM James M. Whitehurst. S Riccitiellem bude Unity svoje další kroky konzultovat za účelem hladkého průběhu změn.

„Bylo mi ctí vést Unity téměř deset let a sloužit našim zaměstnancům, zákazníkům, vývojářům a partnerům, kteří se zasloužili o růst společnosti,“ loučí se Riccitiello, který má za sebou řadu kontroverzních kroků. Loni v létě například Unity koupilo společnost známou pro vývoj malwaru. Riccitiello následně označil některé vývojáře za idioty. I v důsledku akvizice muselo Unity propouštět stovky zaměstnanců.

Naposledy společnost oznámila zavedení poplatku za každou instalaci hry běžící na enginu Unity. Po rozsáhlé kritice svoje plány mírnila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama