Novým šéfem Unity je bývalý manažer Zyngy a EA
Novinka Novým šéfem Unity je bývalý manažer Zyngy a EA

Novým šéfem Unity je bývalý manažer Zyngy a EA

Filip Svoboda

Filip Svoboda

12
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Matthew Bromberg vystřídá dočasného ředitele Whitehursta.

Reklama

Novým generálním ředitelem společnosti Unity vyvíjející stejnojmenný herní engine bude od 15. května Matthew Bromberg. Nahradí Jima Whitehursta, který firmu dočasně vedl od náhlého odchodu Johna Riccitiella loni v říjnu.

„Jsem nadšený, že se mohu připojit k Unity na začátku jeho další kapitoly. Těším se na spolupráci s [Jimem Whitehurstem], představenstvem a skvělými lidmi v Unity, se kterými budeme tvůrcům poskytovat tu nejlepší platformu k vytváření skvělých her a zážitků pro jejich publikum po celém světě. Zároveň budeme urychlovat růst příjmů a ziskovosti společnosti,“ říká Bromberg.

Matthew Bromberg má zkušenosti mimo jiné ze Zyngy a Electronic Arts. V první jmenované působil v letech 2016 až 2022 jako provozní ředitel, v EA byl viceprezidentem EA Mobile a předtím vedl dva roky BioWare.

V čele představenstva Bromberg vystřídá Roelofa Brothu, který příchod nového šéfa komentuje: „Představenstvo a všichni členové vedení společnosti jsou přesvědčeni, že díky svému osvědčenému způsobu vedení, zaměření na zákazníka a hluboké znalosti dynamického herního průmyslu je tím správným manažerem, který bude společnost Unity posouvat kupředu.“

Dlouhodobě kontroverzní manažer John Riccitiello skončil v Unity krátce po kauze kolem změny monetizace enginu. Po rozsáhlé kritice je firma korigovala. Unity prochází v posledním roce významnou restrukturalizací spojenou s masivním propouštěním. Poslední velká vlna stála místo 1800 zaměstnanců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama