Unity ruší divizi Weta Digital, která vyvinula VFX nástroje pro Pána prstenů nebo Avatara
Novinka Unity ruší divizi Weta Digital, která vyvinula VFX nástroje pro Pána prstenů nebo Avatara

Unity ruší divizi Weta Digital, která vyvinula VFX nástroje pro Pána prstenů nebo Avatara

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

O práci přichází 265 lidí.

Reklama

Společnost Unity stojící především za stejnojmenným herním enginem oznámila další nárazové propouštění. Tentokrát přijde o práci všech 265 vývojářů VFX softwarových nástrojů ze společnosti Weta Digital. Divizi (zaměřující se na vývoj softwarových nástrojů) společnosti Weta FX, kterou spoluzakládal režisér Peter Jackson a která vytvářela efekty pro filmy jako Pán prstenů, Avatar nebo Avengers, přitom Unity odkoupilo teprve před dvěma roky.

Unity zároveň ruší fyzické pobočky ve čtrnácti lokacích včetně Berlína nebo Singapuru. Omezuje také fungování týmů ve Washingtonu, Bellevue nebo San Franciscu. Rozšiřuje navíc možnosti práce z domova.

Jde už o třetí letošní vlnu výpovědí v Unity. Lednové propouštění stálo místo 284 zaměstnanců, dalších 600 muselo odejít v květnu. Celkem tak Unity opustilo přes 1100 lidí z celkových asi 7 tisíc. V září si společnost prošla kontroverzními změnami systému poplatků za využívání enginu, v říjnu nahradil tehdejšího šéfa Johna Riccitiella bývalý ředitel IBM James M. Whitehurst.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama