Několik zdrojů potvrzuje vývoj Horizon: Zero Dawn 2
Horizon: Zero Dawn Novinka Několik zdrojů potvrzuje vývoj Horizon: Zero Dawn 2

Několik zdrojů potvrzuje vývoj Horizon: Zero Dawn 2

Michal Burian

Michal Burian

18
Platformy PlayStation PlayStation 4

Objevuje se datum vydání i informace o nové generaci PlayStationu.

Reklama

Máte rádi spekulace? Pokud se v nich vyžíváte a snažíte se pátrat po dalších, tak pro vás dnes něco mám. Hned několik zdrojů potvrzuje vývoj Horizon: Zero Dawn 2. Pokračování úspěšného akčního RPG z února 2017 o víkendu na Star Wars Celebration potvrdila herečka Janina Gavankar.

Gavankar je známá pro svou roli Iden Versio ve Star Wars: Battlefront 2, ale objevila se také v Horizon Dawn: The Frozen Wilds. A právě o druhém dílu na Star Wars Celebration mluvila a řekla, že půjde o úžasnou hru.

Slova herečky mohl potvrdit respektovaný novinář Jason Schreier z Kotaku. Ten na marko Horizon: Zero Dawn 2 řekl, že by nás nemělo moc překvapit, že je ve vývoji také nové God of War.

Teď se objevují další neoficiální informace. Web Wccftech píše o úniku uživatele, který má být nezávislým vývojářem v Evropě a již 8 měsíců údajně pracuje na startovním titulu pro PS5. Tahle hra má mít premiéru v roce 2020, což znamená, že ve stejným roce vyjde i nová generace PlayStationu. To se shoduje s dřívějšími úniky - Sony završí letošní rok posledními velkými tituly a v příštím roce vydá PS5. Otázkou je, zda to bude během prvních měsíců roku nebo až na jeho sklonku.

Každopádně, Horizon: Zero Dawn 2 má podle tohoto vývojáře vyjít v roce 2021. V seznamu figurují i remastery The Last of Us Part II a Ghost of Tsushima, Gran Turismo 7 (VR) a third-party hry Battlefield: Bad Company 3, Harry Potter, Assassins Creed (že by kvůli tomu Ubisoft vynechal letošní rok?) a prý dočasná exkluzivita pro Grand Theft Auto VI. Navíc se mluví o nějakém předplatném PlayStation Plus Premium a samozřejmostí je nový DualShock 5.

Takže, PlayStation 5 má vyjít v roce 2020, konkrétně v březnu nebo v listopadu, to prý ještě není rozhodnuto a má nabídnout zpětnou kompatibilitu s PS4. To by znamenalo, že remastery mohou být pouze aktualizace původních her, aby využily vyšší výkon hardwaru - lepší textury, stabilnější frekvence snímků za sekundu či hezčí/detailnější grafika (Sony by mohla hráče překvapit bezplatným upgradem). Cena pak má být 499 dolarů a Sony se má prý více zaměřit na PlayStation VR a rozlišení 4K. K oznámení konzole má dojít v blízkosti veletrhu E3 2019, kde ovšem Sony nebude mít tiskovou konferenci - takže spíše nějaká vlastní akce mimo E3.

Tajemný vývojář na Pastebin ještě uvádí specifika PS5: osmijádrový procesor 7nm Ryzen se 16 vlákny o neznámé rychlosti, 24 GB GDDR6 + 4 GB DDR4 pro systém (dev kity mají mít 32 GB) a 2 TB harddisk. Konzole má zvládat až 8K rozlišení (upscaling) a Sony má spolupracovat s AMD na nějaké verzi Ray Tracingu pro Navi, ovšem není to prý priorita: tou má být VR a 4K rozlišení. Já doufám ve stabilních 60 snímků!

Druhá verze PlayStation VR má dorazit v roce 2020 a pochlubit se rozlišení 2560x1440, 120hz, zorným polem 220 stupňů, sledováním očí, bezdrátovým hraním (baterka s výdrží 4-5 hodin), integrovanými sluchátky a nemá headset tolik způsobovat nevolnost.

Vše berte prosím s rezervou. Jsou to jen nepodložené spekulace, i když vývoj Horizon: Zero Dawn 2 a God of War je myslím si jistý. Obě hry jsou úspěšné a Sony by udělala chybu, aby tvůrci nepracovali na dalších dílech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama