NetEase rozpustil tým, který se v Číně staral o hry od Blizzardu
Novinka NetEase rozpustil tým, který se v Číně staral o hry od Blizzardu

NetEase rozpustil tým, který se v Číně staral o hry od Blizzardu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Definitivní tečka za nepovedeným jednáním.

Reklama

V listopadu jsme informovali, že se společnosti Blizzard a NetEase nedohodly na prodloužení licence pro vydávání her amerického vývojáře v Číně. NetEase teď podle zdrojů South China Morning Post (SCMP) ukončuje činnost šanghajského týmu, který se o vydávání populárních značek od Blizzardu staral.

Už loni po oznámení nedohody mezi oběma stranami měla tým opustit většina z více než sta zaměstnanců. Několik technických pracovníků mělo být přeloženo k jiným týmům, zhruba deset lidí se zabývá službami, které NetEase pro tituly od Blizzardu stále poskytuje, jako je zákaznická podpora. Zbytek byl propuštěn a ani zbývající zaměstnanci nevydrží na svých místech více než asi půl roku.

Z postupu společnosti NetEase je zřejmé, že už skutečně neprobíhají žádná jednání s Blizzardem. I když je podle informací SCMP Blizzard v kontaktu s dalšími čínskými vydavateli, do 23. ledna, kdy smlouva s NetEase vyprší, se s nikým nedohodne.

Znamená to – v pevninské Číně – ukončení provozu online služeb her World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch, Diablo III, StarCraft a StarCraft II, Warcraft III: Reforged a Heroes of the Storm hned následující den. Výjimku tvoří mobilní Diablo Immortal, na jehož vývoji se NetEase přímo podílel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama