NFS: Rivals nabídne pouliční závody s rivalitou mezi policií a závodníky
Need for Speed: Rivals Novinka NFS: Rivals nabídne pouliční závody s rivalitou mezi policií a závodníky

NFS: Rivals nabídne pouliční závody s rivalitou mezi policií a závodníky

Michal Burian

Michal Burian

49

Novinkou bude All-Drive systém, který ničí hranice mezi singleplayerem a multiplayerem <strong>+ nové obrázky</strong>.

Reklama

Společnost Electronic Arts před malou chvilkou oficiálně oznámila nový díl z arkádové závodní série Need for Speed. Letošní díl s podtitulem Rivals se bude odehrávat v Redview County, kde se nikdy nezastaví rivalita mezi policejními jednotkami a závodníky pouličních závodů. Podle tiskové zprávy jde o překrásné místo plné života, kde se hráči musejí vyrovnat s povětrnostními vlivy.

Obě strany mezi sebou budou soutěžit o vše. Aby mohli řídit nejlepší vozy a spolehnout se na další modifikace a technologie musí převzít kontrolu nad sociálními, lokálními a národními médii.

"Riskuj vším. Nevěř nikomu."

Závodníci jsou osamělí vlci. Jde o agilní řidiče, kteří milují rychlé vozy, pouliční závody a honičky s policajty. Policejní jednotky budou pracovat v týmech a využijí rychlá auta, aby mohli dopadnout nebezpečné a arogantní závodníky. Dobrou zprávou je, že si sami budete moci určit, zda chcete být závodníkem nebo policajtem, dokonce budete moci mezi těmito dvěma stranami kdykoliv přepínat a sledovat jak sázky rostou ve zbrusu novém systému bodování, který vám umožní vsadit své speed body, abyste získali ještě lepší a zajímavější odměny. Mějte ale na paměti, že budete mnohem více přitahovat pozornost druhé strany, která vás bude chtít zastavit, potažmo zničit, zdelomovat atd. Pokud se vám ale podaří získat dostatek bodů, můžete se těšit na zajímavé odměny v podobě nových vozidel a technologií.

Každá strana (policajti a závodníci) budou mít speciální high stakes výzvy, odměny a následky. V roli závodníka bude vašim úkolem stát se nechvalně proslulým řidičem, který riskuje za volantem a nebojí se ničeho. Pokud se vám podaří vyhnout se policajtům, získáte více bodů. Ty vám odemknou nové vozy a předměty pro úpravu aut. Na druhé straně barikády pochopitelně budete mít za cíl zastavit závodníky, a to za každou cenu.

Novinkou v Need for Speed: Rivals bude All-Drive funkce (inspirovaná Test Drive Unlimited), která ničí hranice mezi singleplayerem a multiplayerem. Budete moci kdykoliv vstoupit do on-line světa a se svými příteli si zazávodit. Dobrou zprávou je, že nebudete muset čekat, stejně tak nebude žádné lobby. Singleplayer s multiplayerem bude propojen a vy se kdykoliv budete moci střetnout se svými kamarády nebo jinými hráči a společně si užít adrenalinovou jízdu (v singleplayeru bude stačit dát připojit a je to).

Fungovat to bude tak, že váš kamarád se může připojit do vaší hry a najednou zjistíte, že auto, které pronásledujete, neřídí umělá inteligence, ale váš přítel. Tím chtějí vývojáři zničit čáru mezi singleplayerem a multiplayerem.

Auta si budete moci přizpůsobit podle svého a vytvořit si tak unikátní vozidla, která nikdo jiný nebude mít. Jistotou jsou různé modifikace a technologie pro zvýšení výkonu, stejně tak změna barvy, vytváření vlastních vinylů, vlastní SPZ, úprava kol a další dostupné balíčky pro změnu auta.

Jelikož bude NFS: Rivals zaměřeno na bitvy mezi závodníky a policajty, tak pochopitelně nemohou ve hře chybět různé technologie, potažmo zbraně. Závodníci budou moci využít rušičky a jiné pulzy, zatímco policajti budou vybaveni agresivními možnostmi pro zatýkání, včetně zátarasů, budou si moci vyžádat podporu helikoptéry a dalšími možnostmi.

Studio Ghost Games (složeno z ex-vývojářů Blur, Split/Second, Burnout, Far Cry 3 a Watch Dogs), které na NFS: Rivals pracuje, oznámilo rovněž dlouho očekávaný návrat automobilů značky Ferrari do Need for Speed série. Poprvé po sedmi letech (pokud nepočítáme DLC pro Shift 1) budete moci usednout za volant některého z luxusních aut světa, včetně F12berlinetta.

"Jsme zpátky v Need for Speed sérii počínaje Rivals, protože chceme, aby si fanoušci této proslulé značky mohli vychutnat vzrušující závody s auty značky Ferrari," řekl k návratu Ferrari Stefano Saporetti z italské automobilky.

"Poprvé budou mít hráči možnost svobodně přejít ze singleplayeru do multiplayeru/kooperace. V Need for Speed: Rivals jsme vytvořili jeden herní zážitek, kde hráči mohou hrát se svými přáteli kdykoliv chtějí," prozradil Marcus Nilsson, výkonný producent Ghost Games.

"Máme lidi z Bizarre, Black Rock a nově také z Playground a Turn 10 a samozřejmě také z Criterionu a DICE," dodal britskému Eurogameru producent Marcus Nilsson.

Zároveň s představením byl odhalen i první dodatečný balíček pojmenovaný Ultimate Cop. Ten získá každý, kdo si hru předobjedná. V balíčku bude například policejní Nissan GT-R Black Edition, moderní technologie pro policajty a různé věci pro úpravu vozidla.

Chybět nebude ani systém Autolog se statistikami, kde budete moci porovnat své výsledky se svými kamarády a společně si vytvořit zajímavé výzvy.

Need for Speed: Rivals je naplánované na 19. listopadu letošního roku a využije technologii Frostbite 3. Mezi oznámenými platformami je zatím PC, PlayStation 3 a Xbox 360. Později vyjdou verze pro PlayStation 4 a Xbox One. Wii U ostrouhá, Frostbite engine není kompatibilní se systémem Nintenda. Vývoj má na starost poměrně nové studio Ghost Games, které spolupracuje s DICE a Criterion Games.

Více informací se dozvíme 10. června na E3 v Los Angeles během tiskové konference Electronic Arts.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama