Nintendo NX má nadále využívat fyzická média
Novinka Nintendo NX má nadále využívat fyzická média

Nintendo NX má nadále využívat fyzická média

Michal Burian

Michal Burian

8

Budou to klasické disky nebo se Nintendo vrátí ke kazetám?

Reklama

Před odhalením nové konzole se objevují domněnky, že nová generace nebude podporovat fyzická média. Bylo tomu u PlayStationu 4 i Xboxu One a nevyhnula se tomu ani nová konzole Nintenda s pracovní označením NX. Pokud byste náhodou pochybovali, tak výkonný ředitel amerického obchodního řetězce GameStop všem vzkazuje, že Nintendo NX bude nadále používat fyzická média.

Pro GameStop má být Nintendo NX důležitým produktem, kterému by se mělo z prodejního hlediska dařit. Pokud by NX nepodporovalo fyzická média, potom by GameStop přišel o nemalé peníze. Nejde jen o obchod s novými hrami, velkou část příjmu tvoří bazarovky.

V souvislosti s tím se stále objevují spekulace, že Nintendo NX nebude využívat optické disky, ale vrátí se ke klasickým kazetám, které byly v minulosti dost populární nejen u Nintenda, ale celkově u videoher. Navíc evolučně dokonalejší kazety využívá 3DS. Nabízí se tak možnost, že by NX zpětně podporovalo předešlé cartridge (právě z 3DS), což by bylo pro fanoušky hodně lákavé, ale zároveň by s největší pravděpodobností nepodporovala hry z Wii a Wii U.

A kdy se dočkáme odhalení NX? Podle několika zdrojů již v září letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama