Notch plánuje sandboxový vesmírný simulátor
0x10c Novinka Notch plánuje sandboxový vesmírný simulátor

Notch plánuje sandboxový vesmírný simulátor

Michal Maliarov

Michal Maliarov

13

Tvůrce Minecraftu, Markus Persson, dost možná plánuje svůj další projekt, který se inspiruje simulátorem Elite i kultovním sci-fi Firefly.

Reklama

V rozhovoru pro PC Gamer Noth poznamenal, že se podobný styl her již dlouho nedělá tím správným způsobem a je tedy zapotřebí, aby se toho někdo chopil. Vývoj by se přitom mohl podobat Minecraftu.

„Chci, aby byly vesmírné hry podobné seriálu Firefly,“ řekl Persson. „Chci běhat po své lodi a hasit oheň. Starat se o to, aby nespadl chladící systém. Mít na starosti opravdové životní situace.“

Zatím se neví, zda se do toho studio Mojang opravdu pustí. Pokud by se tak ale stalo, dost možná by se celý vývoj i systém distribuce podobal Minecraftu.

„Cílem je udělat to stejně, jako Minecraft,“ dodal Persson. „Chvíli na tom budu pracovat já, pak přidáme lidi podle potřeby a pak to vydáme co nejrychleji to půjde. Jedná se o značně otevřený sandbox styl, takže to nemusí být kompletně hotové, aby si to mohl někdo zahrát.“

„Pokud někdo můj nápad ukradne, je mi to jedno. Hlavně si tu hru chci zahrát,“ pousmál se Persson.

Vesmírný simulátor na motivy kultovního sci-fi seriálu Firefly by rozhodně dokázal vykouzlit úsměv na rtech mnoha fanoušků, kteří prahnou po návratu ke starým známým. Rozhodně by se tedy našla klientela, která by ve hře strávila spoustu času, zatímco se přemýšlí o filmovém návratu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama