Nové detaily a obrázky z pokračování hororu Yomawari
Novinka Nové detaily a obrázky z pokračování hororu Yomawari

Nové detaily a obrázky z pokračování hororu Yomawari

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Pomozte dvěma malým děvčatům přežít a znovu se najít.

Reklama

O tom, že dokáže Nippon Ichi Software vytvořit velmi zajímavé hry, jsme se mohli přesvědčit už několikrát. Jedním z překvapení byl i loňský minimalistický horor Yomawari: Night Alone, který nás zavedl do typické japonské vesničky a předhodil nás tajemným bytostem, vycházejícím ven jen v noci. Pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat a tak se snad už letos můžeme na PlayStationu 4, PS Vitě a na PC těšit na Yomawari: Midnight Shadows.

Příběh hry nám opět nabídne jednu hlavní hrdinku v podobě malé holčičky Yui, ale ta se na konci prázdnin vydává do města, aby si s kamarádkou Haru užily oslav konce volna a podívaly se z hory nad městem na velkolepý ohňostroj. Cestou domů se obě holčičky rozdělí a tak se bude nový příběh odvíjet ve dvou rovinách. Polovinu hry projdeme se starou známou hnědovlasou Yiu a tu druhou půlku s její blonďatou kamarádkou Haru. Podaří se vám dovést obě do bezpečí, kdy se spolu zase setkají, nebo je dostanou tajemné bytosti, čekající ve stínech zlověstného nočního města?

Yomawari: Midnight Shadows je akční hrou, kde je příběh vyprávěn z pohledu obou holčiček. Akce, které provedete, a informace které získáte s pomocí jedné z nich, mohou být ale užitečné během částí, kdy hrajete za tu druhou.

Stejně jako v prvním díle se budete spoléhat na bezpečí vašeho jediného zdroje světla. Tím bude opět baterka, se kterou půjde občas najít důležité předměty, ale taky vás díky ní uvidí noční bytosti. Musíte tak často použít svou šedou kůru mozkovou a uniknout duchům, číhajícím v noci. Najdete je ve stínu hory, v zákoutích ulic a taky pod pouličními světly. Někteří jsou hodní nebo si vás nevšímají, ale většina je zlomyslných a na dívky budou útočit.

Vzhledem k tomu, že jsou duchové nehmotní a ne vždy je uvidíte, musíte věnovat pozornost zvuku bušení dívčího srdce. Na základě vašeho srdečního tepu musíte vyhodnotit situaci a utéct. Někdy ale díky tomu najdete předmět nebo poznáte, jak dlouho se skrývat.

Svět hry Yomawari: Midnight Shadows bude rozsáhlejší než to, co známe z předchozího dílu. Přibydou nové interiéry, jako jsou knihovny a zničené domy. Podle tvůrců bude velikost mapy dvakrát větší, než jaká byla u první hry.

Novinkou je pohled ze strany. Grafika byla posunuta o něco výše a titul má být o poznání hezčí. Navíc se kromě standardní kamery s pohledem shora dolů, přepnou některé mapy na boční pohled. Při nich uvidíte v dálce vzdálené horské a městské prostředí a prohloubí tak pocit temnoty a osamění. Občas se ale dostanete do míst, které budou vypadat jako byste se ztratili v papírové knize s vyskakovacími obrázky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama