Nové detaily o Metal Gear Online
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Novinka Nové detaily o Metal Gear Online

Nové detaily o Metal Gear Online

Jan Kalný

Jan Kalný

16

V novém videu nám tvůrci krátce ukáží třídy, včetně jednoho z herních módů a dalších zajímavostí. Určitě to nevypadá špatně <strong>+ nové screenshoty</strong>.

Reklama

Na konzolích staré i nové generace a PC vyšel začátkem měsíce poslední díl Metal Gear Solid od tvůrce Hidea Kojimy. V recenzi jsme dali této hře vynikajících 9/10. Někteří hráči už mají hru dohranou, jiní už překročili svou stou hodinu. Přesto není singleplayer vše, co nás čeká. Pomalu ale jistě se k nám řítí Metal Gear Online - samostatný kompetitivní multiplayer.

První trailer jsme mohli vidět už dříve, ale teprve teď se dozvídáme první detaily a vidíme skutečný gameplay se vším všudy.

Metal Gear Online funguje podobně jako u ostatních her – máte svou postavu, vybavení, několik map, herních režimů a hrajete. Zásadní změnou oproti jiným hrám je ovšem to, že je to zkrátka Metal Gear, a tak můžete očekávat velkou dávku plížení a taktizování uprostřed bitvy, jak mimo jiné dokazuje video níže.

To nám v 11 minutách ukáže nejdůležitější věci, jako jsou například typy tříd a další. Ve hře totiž můžete hrát celkem za tři typy vojáků. Infiltratora, který se hodí na všelijaké plížení díky kamuflážím. Scouta, který naopak může spoluhráče podpořit označováním nepřátel a následným ostřelováním. A v neposlední řadě Enforcer, který na sobě má těžké brnění, na zádech raketomet a v ruce lehký kulomet.

Ale! To samozřejmě není všechno, protože ve hře nás čeká ještě jedna třída postav. Doslova unikátní. Jak už bylo možno vidět na traileru dříve, ve hře budeme moci hrát za příběhové postavy, jako je například Snake nebo Revolver Ocelot, který bude mít v ruce dva revolvery a mezi jeho zajímavé schopnosti patří například možnost odrážet kulky na nepřítele za rohem. Ve zkratce tak unikátní postavy fungují podobně jako ve Star Wars: Battlefront.

Stejně tak si budeme moci upravovat nejen vybavení a určité schopnosti, ale i samotné postavy. A hrát budeme samozřejmě moci za obě pohlaví a také si můžeme přenést naší vytvořenou postavu ze singleplayeru do Online.

A teď to nejdůležitější – samotné hraní. V novém videu jsme zatím měli možnost vidět v akci pouze jeden herní mód – Bounty Hunter, s tím, že u dalších dvou byly ukázané jenom názvy (Cloak and Dagger a Comm Control) a další dva byly zakryté.

Samotné Bounty Hunter funguje velmi podobně jako Conquest z Battlefieldu. Dva týmy mají určitý počet tiketů. S každou smrtí ztratí tým jeden tiket. Pokud jejich počet klesne na nulu, druhý tým vyhrává. Ale není to tak přímočaré, jak to zní. Dobří hráči z druhého týmu na sebe získají odměnu a pokud daného hráče pomocí fultonu pošlete pryč, druhý tým získá odměnu a opět se jim přičtou tikety. Tým, který tak drasticky prohrává, může i tak na poslední chvíli vyhrát.

Na více už je třeba se podívat ručně, protože to určitě stojí za to. Stejně tak tam uvidíte pár nových vychytávek, zajímavého vybavení a další věci. Nezapomeňte se také průběžně dívat na nová videa, o kterých jsme vás informovali včera. Nevýhodou ovšem je, že je to celé v japonštině. Ale video je univerzální médium tak i tak.

Na závěr se ještě sluší říct, že samotné Metal Gear Online má vyjít 6. října. Tvůrci ovšem několikrát zdůrazňovali, že si ho užijí všichni a zdarma. Což trochu nesedí s tím, že Metal Gear Online by mělo pro PC vyjít až začátkem roku. Kde tedy leží pravda, to zatím nevíme, můžeme ale očekávat, že multiplayer pro PC skutečně vyjde až příští rok.

Ještě se můžete podívat na další nové screnshoty z multiplayeru. Některé z nich dokonce potvrzují, že budeme moci bojovat i v campu Omega z Ground Zeroes.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama