Nové detaily o závodech DriveClub od tvůrců MotorStorm
Driveclub Novinka Nové detaily o závodech DriveClub od tvůrců MotorStorm

Nové detaily o závodech DriveClub od tvůrců MotorStorm

Michal Burian

Michal Burian

18

Půjde o arkádové týmové závody s důrazem na multiplayer. Vytvářet budete moci vlastní výzvy a poškození nebude mít vliv na jízdní vlastnosti auta. Aktualizováno o nové obrázky.

Reklama

Nejnovější číslo papírového magazínu Game Informer přineslo nové detaily o připravované závodní hře DriveClub od tvůrců série MotorStorm. Hra vyjde exkluzivně na konzole PlayStation 4 a ve zkratce půjde o týmové závody s licencovanými automobily (nečekejte žádnou simulaci, spíš polo-arkádu). Hráči budou závodit v klubech v asynchronních soutěžích/výzvách v reálném čase proti jiným klubům. V turnajích by údajně mohlo závodit až 1000 lidí.

Z Game Informeru jsme se dozvěděli, že nebude chybět offline režim pro jednoho hráče, avšak je více než jasné, že titul je zaměřen především na on-line závodění. Díky tomu si budete moci vytvářet vlastní výzvy (většinou 6 týmů – 3vs3) a zvát do nich své přátele. Jako tvůrce výzev budete moci nastavit nejrůznější parametry: typ aut, trať, počasí a také v kolik hodin se závod pojede (dopoledne, odpoledne, v noci, apod.).

Rovněž budete moci vytvořit vícestupňové události, které se budou konat několik dní. Pozvat budete moci nejrůznější závodníky. Soutěžit budete moci například v nejrychlejším kole, driftování na 1000 metrů nebo kdo dokáže nejrychleji vytáhnout auto z 0 na 100 km/h.

Své výzvy budete moci šířit po sociálních kanálech (poslouží k tomu také aplikace pro mobily). Pokud by vás to omrzelo, tak vývojáři ze studia Evolution slibují, že budou pořádat vlastní ligy (týdenní výzvy). Ostatně pro ně je důležité nejen, abyste se skvěle bavili, ale rovněž vizuální stránka hry, stejně tak hratelnost.

Co se týče samotných aut, potvrzeny byly značky jako Koenigsegg, Maserati, Pagani, BMW a Hennessey. Jelikož ale nepůjde o simulátor, nebude mít poškození vliv na ovladatelnost a výkon auta, což dává celkem smysl, když půjde především o on-line závody.

Jako ve většině závodních her i v DriveClub začnete s ne zrovna okouzlujícím autem. Když se vám ale bude dařit a vyhrajete několik závodů, dostane se vám uznání a budete si moci pořídit lepší, krásnější a výkonnější vozy.

Závěrem Game Informer prozradil, že touchpad na DualShocku 4 bude sloužit pro navigaci v menu, stejně tak ho budete moci využít pro kamery. Jinak, vše co ve hře uděláte, se automaticky zobrazí ve vašem herním profilu.

Překvapit by vás neměl ani plán, že Sony chce další vozy pravidelně přidávat prostřednictvím dodatečného obsahu.

Další nové screenshoty

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama