Nové NFS si bere inspiraci ze stříleček, hlavně CoD
Need for Speed: Hot Pursuit Novinka Nové NFS si bere inspiraci ze stříleček, hlavně CoD

Nové NFS si bere inspiraci ze stříleček, hlavně CoD

Michal Maliarov

Michal Maliarov

EA dnes uvolnilo zajímavou informaci ohledně chystaného rebootu série Need for Speed – Hot Pursuit od Criterionu. Bouračky a celkový akční spád si prý totiž bere inspiraci z akčních stříleček, jakou je např. Call of Duty.

Reklama

Hlava marketingu, Keith Munro, prozradil v rozhovoru, že si společnost bere na paškál různé akce typu Bad Company a série Call of Duty pro docílení adrenalinového efektu.

„Podobné hry nás bohatě inspirovali např. u kokpitového pohledu v Shiftu, kde hráči měli možnost opravdu pocítit rychlost a adrenalin z jízdy,“ řekl Munro. „Mluvíme tu o závodech v první osobě místo o střílení v první osobě. Ale výsledek, který pocítíte za volantem závodního vozu se moc neliší od pocitu, kdy schytáte kulku v Battlefieldu. Tím jsme se inspirovali při vytváření pohledu z kokpitu – je to agresivní zážitek.“

To však nebyla jediná věc, která překočírovala ze stříleček do závodního titulu, jak dále vysvětluje Munro:

„Další vlastnost, kterou jsme si vypůjčili od Battlefieldu a CoD je chytrý a návykový způsob online hraní. Při hraní si všimnete velkého důrazu na sociální propojení a vztahy mezi hráči,“ dodal.

Need for Speed: Hot Pursuit dorazí do obchodů 16.listopadu v USA a o tři dny později i v Evropě. Prozatím si vychutnejte nejnovější gameplay videa z výstavy v naší galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama