Nové studio Microsoftu zaměstnává zkušené vývojáře
Novinka Nové studio Microsoftu zaměstnává zkušené vývojáře

Nové studio Microsoftu zaměstnává zkušené vývojáře

Michal Burian

Michal Burian

3
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Tým veteránů vede Darrell Gallagher. Nově přivítal bývalého technického ředitele Rockstar Games.

Reklama

Microsoft ve velkém zbrojí na novou generaci konzolí, aby byl připraven a mohl hráčům nabídnout pořádné exkluzivity na Xboxu, které budou vycházet také na operační systém Windows 10 (případně novější verzi, pokud bude). Nedávno společnost koupila několik nezávislých tvůrčích celků a zároveň založila studio The Initiative, které vede zkušený Darrell Gallagher. V minulosti pracoval v Crystal Dynamics, kde měl na starost vývoj série Tomb Raider s archeoložkou Larou Croft.

Gallagher postupně rozšiřuje tým o vývojáře s velkými zkušenostmi. Po bývalých zaměstnancích Playground Games (série Forza Horizon) a Sony Santa Monica (God of War) přivítal Toma Shepherda, ex-technického šéfa Rockstar Games. Shepherd pracuje v The Initiative od září, předtím se z pozice vedoucího velkých programátorských týmů podílel na projektech jako Red Dead Redemption a Grand Theft Auto V. Bylo to v letech 2003 až 2014. Pak si dal od vývoje her pauzu.

Pokud vše klapne, tak studio The Initiative, které sídlí v přímořském městě Santa Monica, bude produkovat kvalitní AAA tituly. Takové, aby dokázaly zvednout zájem o Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama