Novější Battlefieldy se dočkají nového uživatelského rozhraní, které uvidíme i v Battlefieldu 1
Battlefield 1 Novinka Novější Battlefieldy se dočkají nového uživatelského rozhraní, které uvidíme i v Battlefieldu 1

Novější Battlefieldy se dočkají nového uživatelského rozhraní, které uvidíme i v Battlefieldu 1

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Battlefield 4 a Hardline se dočkají změn, které mimo jiné usnadní hraní ve skupině přátel.

Reklama

Je to už několik dní, co se vývojáři z DICE podělili o plány na změny uživatelského rozhraní, kterých se dočkáme v Battlefieldu 4 a Hardline a které zažijeme i v chystaném Battlefieldu 1. Novinka však byla oznámena v naprosté tichosti, takže si jí největší světové weby všimly až včera či dnes. My přirozeně decentě pomineme otázku, proč si toho někdo nevšiml už dřív, a snažíme se nezůstat pozadu.

Prostřednictvím oficiálního blogu došlo na oznámení změn uživatelského rozhraní, které má usnadnit především hraní s přáteli v jedné skupině.

„I když v současnosti tvrdě pracujeme na Battlefieldu 1, nezapomínáme ani na předchozí tituly série a chceme zavádět změny, které umožní větší propojení všech hráčů Battlefieldu bez ohledu na to, jestli zrovna hrají Battlefield 4, Battlefield Hardline nebo v říjnu Battlefield 1.”

Následují bližší detaily: „Nové uživatelské rozhraní Battlefieldu je navrženo s cílem vylepšit zážitek z hraní s kamarády a přenést do popředí vašeho zájmu důležitý obsah. Teď budete moct založit družstvo ještě před vlastním vstupem do hry – a zůstat v něm i po skončení kola. Možnost vytvořit tým s přáteli a zapojit se do hry společně přinese všem mnohem plynulejší herní zážitek a zajistí, že se ihned po připojení do hry ocitnete na bojišti vedle svých starých známých.

Součástí této novinky jsou i další změny, které je nejlepší prostě vyzkoušet, jako je systém, který vám doporučí mapy, režimy a další detaily a poskytne vám tak přesné, na míru připravené informace a umožní dostat se rychle k věcem, které zrovna chcete dělat.”

Jako první přijde na řadu Battlefield 4, už nyní může koneckonců omezený okruh hráčů testovat nové uživatelské rozhraní v rámci testovací betaverze hry a jistě nebude dlouho trvat, než se změny projeví i v běžné verzi. V říjnu bude samozřejmě z této novinky těžit nový Battlefield 1 a nějaký čas po něm by se měl dočkat i Battlefield Hardline.

Celé oznámení pak završuje dost zajímavé tvrzení: „Jakmile se rozhraní uchytí ve všech třech hrách, bude přepínání mezi nimi (pokud je vlastníte) neuvěřitelně jednoduché. Budete si od zákopů vesnice St. Quentin v Battlefieldu 1 chtít zaskočit na šanghajské mrakodrapy Battlefieldu 4? Žádný problém.”

Jak se zdá, novinka nemá pouze za cíl zpříjemnit hraní ve skupinách přátel a nabídnout hráčům snažší přístup k preferovaným mapám nebo herním módům, ale i propojit Battlefield 4, Hardline a Battlefield 1, aby bylo možné mezi nimi rychle přepínat. Samozřejmě lze namítnout, že už tak není při všech nainstalovaných hrách takový problém střídat jejich servery, obzvlášť na PC, ale jak se zdá, v DICE chystají něco víc a něco ještě praktičtějšího. Nezbývá než čekat, co se z takových změn vlastně vyklube a jak se tahle snaha vytvořit soběstačný a navzájem propojený ekosystém Battlefieldu povede.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama