Nový patch do Battlefield 4 obohatí hru o nové zbraně a herní mód
Battlefield 4 Novinka Nový patch do Battlefield 4 obohatí hru o nové zbraně a herní mód

Nový patch do Battlefield 4 obohatí hru o nové zbraně a herní mód

Jan Kalný

Jan Kalný

13

Stejně tak tvůrci lákají na přepracované a vybalancované zbraně.

Reklama

Pár let po vydání stále populárního čtvrtého dílu Battlefieldu se dočkáme nového patche, který vyjde ještě tento měsíc. Neopravuje ovšem jen chyby a stabilitu hry. Přidává toho mnohem více.

Máme se dočkat pěti nových, zatím nespecifikovaných zbraní. Od každého typu jedna. Mezi nimi je například „fanoušky oblíbená útočná puška”, „nové SMG se zabudovaným tlumičem” nebo „unikátní long-range 'sniper' pistole používající náboje magnum”.

Není to ovšem všechno. Svůj comeback si také odbyde staro-nový herní mód Gun Master, poprvé představený v DLC Close Quarters pro třetí díl. V podstatě jde o Gun Game z Call of Duty a starších dílů Counter-Striku nebo Arms Race z Counter-Strike: Global Offensive. Tenhle mód bude mít navíc pět oficiálních přednastavení.

Ve 'Standard' budete mít 18 zbraní ze všech možných kategorií a na závěr M9 bajonet.

V 'Classic' se budou obměňovat klasické zbraně, opět s M9 bajonetem na konci. 'Pistol' tak nějak mluví samo za sebe – prostě budete střílet jen s pistolemi. A pak se párkrát kuchnete loveckým nožem.

'DLC' vám pak dovolí hrát s DLC zbraněmi, včetně luku.

A to nejlepší na závěr... 'Troll'. Ten obsahuje v podstatě jen seznam „pitomých” zbraní. Začínáte s balistickým štítem a údajně to pak jde jen a jen z kopce.

Patch stejně tak opravuje stabilitu PC verze a vylepšuje netcode. A teď to největší a nejzajímavější. Přepracování gunplaye - chování zbraní a jejich vybalancování. Tvůrci se údajně „dotkli” každé zbraně ve hře. Radikálně tak upravili samotný model poškození a dalších věcí (viz obrázek níže).

Cílem je, aby každá zbraň měla odlišnou roli ve hře, v závislosti na čem také budete získávat odlišné odměny, resp. body. Stejně tak se máme dočkat i „2-hit kill” modelu, kdy je potřeba vystřelit do hlavy dvakrát, aby nepřítel zemřel. Naneštěstí není nic konkrétnější řečeno, takže nevíme, jestli se to například netýká sniperek nebo hardcore režimu. I tak to ale opět rozdělí komunitu na dva další celky. Jeden bude tenhle patch odsuzovat, druhý ho přivítá s otevřenou náručí.

Tak či onak by měl ale patch vyjít ještě tento měsíc. Více informací se můžete dozvědět na oficiálním blogu a také si přečíst něco málo více o té změně gunplaye na Redditu. Co si myslíte o takové radikální změně tak dlouho po vydání hry?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama