Nový přírůstek do série Bridge Constructor využívá motivy Portalu
Bridge Constructor Portal Novinka Nový přírůstek do série Bridge Constructor využívá motivy Portalu

Nový přírůstek do série Bridge Constructor využívá motivy Portalu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1

Dalšího Portalu od Valve se nejspíš nikdy nedočkáme, ale aspoň budete moci v jeho světě stavět mosty. Měli bychom slavit nebo bědovat? Těžko říct.

Reklama

Série Bridge Constructor, která se stejně jako řada podobných projektů zaměřuje na stavbu mostů, se v minulosti vydala už do několika oblastí, které zahrnují třeba středověk nebo vlakovou dopravu. Teď ale míří k tématu, který by asi nikdo neočekával - k Portalu.

Výsledkem je hra jednoduše nazvaná Bridge Constructor Portal, v níž budete moci stavět mosty a navrhovat trasy pro vozidla v zařízení Aperture Laboratories. Čeká vás tedy využívání a překonávání různých prvků Portalu, třeba samotných portálů nebo ikonických střílen, ve speciálních testovacích místnostech budete moci využívat i kvantové tunely a různé patentované technologie Aperture Laboratiories. To všechno pod dohledem GLaDOS.

Jak naznačuje první teaser, GLaDOS pravděpodobně opět dabuje Ellen McLain, která oblíbený stroj s vražednými choutky nadabovala už ve všech produktech Portalu od Valve. Samo Valve se ale podle všeho na vývoji Bridge Constructor Portal nepodílí, vše vzniká pod dohledem tvůrců ze studia Headup Games a vydavatele ClockStone. Valve pravděpodobně nanejvýš propůjčilo licenci a značku podobně jako v případě titulů LEGO Dimensions a Pinball FX2, v nichž se tématika Portalu také objevila.

Bridge Constructor Portal vyjde 20. prosince 2017 pro PC, Mac, PS4, Xbox One, Switch, iOS a Android. Hra měla být původně odhalena až na zítřejší akci The Game Awards, ale někdo očividně stisknul velké tlačítko aktivující GLaDOS o něco dříve. Díky tomu si můžeme s předstihem pokládat otázky, jestli je tohle vůbec nutné a proč Valve propůjčuje značku Portal zrovna takovému projektu.

Na druhou stranu, oficiálního pokračování Portalu se při současném přístupu Valve nejspíš nikdy nedočkáme, stejně jako se nikdy nedočkáme dalšího Half-Life, takže alespoň mají fanoušci Portalu k dispozici něco, díky čemuž se mohou se svou oblíbenou sérií nadále setkávat. Obávám se však toho, že Bridge Constructor Portal řadu zanícených fanoušků spíše naštve a jen vyvolá zvýšení počtu stížností na adresu Valve a jeho nečinnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama