Nový video update z Kingdom Come: Deliverance prezentuje soubojový systém
KC: Deliverance Novinka Nový video update z Kingdom Come: Deliverance prezentuje soubojový systém

Nový video update z Kingdom Come: Deliverance prezentuje soubojový systém

Martin Cvrček

Martin Cvrček

45

Warhorse Studios vydalo čtvrtý video update, který má tentokrát 12 minut a ukazuje jednu z nejdůležitějších složek Kingdom Come, soubojový systém.

Reklama

Po ukázce prostředí, tvorby postav a jízdy na koni tu tentokrát máme jednu z nejočekávanějších a nejslibnějších složek Kingdom Come: Deliverance, a to soubojový systém. Nové video má požehnaných 12 minut a nejprve ukazuje, kde vývojáři zjišťovali, jak kdysi souboje probíhaly, dále v něm vidíme práci šermířů nebo chvilku z natáčení motion-capture.

Asi v čase 2:30 se video konečně zaměřuje na souboje v samotné hře. Viktor Bocan vysvětluje, že člověk má v Kingdom Come k dispozici tři rozdílné druhy útoku: Bodnutí, seknutí a speciální akci např. v podobě úderu pěstí nebo kopnutí. Při boji s nepřítelem se přitom můžete zaměřit na jednu z šesti částí těla, což znamená, že máte k dispozici 18 základních možností útoku, v jejichž případě vše záleží hlavně na správném načasování a pohybu.

Načasování je důležité i pro obranu, které má vyhrazené tlačítko/klávesu. Pokud ji podržíte, vaše postava se bude automaticky bránit před jakýmikoliv údery oponenta, zároveň ale máte ve správnou chvíli možnost přejít z obrany do protiútoku. Protivníka také můžete oklamat naznačením úderu z jedné strany, abyste následně vedli úder meče z jiné strany (podle všeho jde o něco podobného jako v Chivalry).

Velmi důležitou složkou soubojů je výdrž. Boj proti nepříteli s pořádnou zbrojí není nic jednoduchého a de facto bojujete spíše proti jeho výdrži, než proti němu samotnému. Jakmile se unaví, můžete zaútočit.

Doteď jsme nicméně viděli jen boj s mečem. V Kingdom Come ale nebudou chybět ani štíty, sekery, kladiva a luky, přičemž každá zbraň, kterou Kingdom Come nabídne, se bude lépe hodit proti jiným typům zbroje.

Video se následně věnuje i technické stránce a popisu komplikací s reakcemi či realistickým sklouznutím čepele třeba po rameni protivníka. A pokud jde o souboj s více protivníky naráz, měli byste mít k dispozici zvláštní schopnosti, nicméně takový boj je vždycky velmi obtížná věc. Krátce uvidíme i útok na hrad, který lze provést buď přímým útokem, nebo rafinovanější taktikou, třeba otrávením zdroje vody.

Pořád nicméně budeme hrát RPG, což znamená, že bude mít postava k dispozici různé schopnosti a perky, a pokud je nepřítel pro vás jednoduše moc náročný, můžete se "nalevelovat", vyhledat trenéra nebo číst knihy o boji. A pokud jste naopak vy silnější než protivník, budete na něj útočit rychleji.

Mějte ale opět na paměti, že vše je "work in progress" a to, co ve videu vidíte, není ve finální podobě. A pokud jde o další vývoj, příští video pro změnu ukáže něco o umělé inteligenci a NPC.

Jen tak mimochodem, včera jsme se dočkali i zajímavých statistik o dosavadní Kickstarter kampani.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama